BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fatsa'ya iki dev proje geliyor

Fatsa, ilçede yapılacak 2 önemli proje olan 300 yataklı devlet hastanesi ile 250 kız ve 250 erkek öğrenci yurdu projeleri hakkında bilgi verdi.

Abone ol

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, düzenlediği basın toplantısında, ilçede yapılacak 2 önemli proje olan 300 yataklı devlet hastanesi ile 250 kız ve 250 erkek öğrenci yurdu projeleri hakkında bilgi verdi.

Basın toplantısında Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsnü Ateşli ve Hasan Sezgin de hazır bulundu. AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, basın toplantısında ilk olarak yeni devlet hastanesi projesi hakkında bilgi verdi.

Yeni devlet hastanesinin toplam 50 bin metrekare alan üzerine kurulacağını belirten Milletvekili Fatsa, “Hastanenin 10 bin metrekare inşaat alanı olacak ve toplam 9 kattan oluşacak. 53 bin 300 metrekare kapalı alana sahip hastane 300 yataklı olacak. 230 yatağı çift kişilik, 70 yatağı tek kişilik olacak. Gerektiğinde 400 yataklı olarak da kullanılabilir. 70 tane poliklinik, 8 tane büyük ameliyathanesi ve diğer ihtiyaç duyulan fiziki ve teknik imkanların kullanılması ile alakalı her türlü mekan içerisinde mevcut. Bu proje Türkiye'de ilk uygulanan projedir. 'Akıllı hastane' şeklinde biliniyor. Akıllı hastane demek, hastanın koluna taktığı bileklik sayesinde gördüğü tüm tedavi Ankara merkezden takip edilebiliyor. Poliklinik bölümündeki 4 katta yine Türkiye'de ilk defa olan yürüyen merdiven uygulaması olacak. Şu anda hizmetine devam eden hastane ile ilgili Sağlık Bakanlığı'yla mutabakatımız var. Hastaneyi yeniden düzenleyerek Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanmak istiyoruz. İlimizdeki ve bölgemizdeki vatandaşlar bundan faydalanacak” dedi.

KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, basın toplantısında ikinci olarak 250 kız, 250 erkek öğrenci yurdu projesinden söz etti. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Fatsa Meslek Yüksekokulu'nda 1000'in üzerinde öğrenci olduğunu ifade eden Fatsa, “Bu hem ilimiz hem de ilçemiz adına bir zenginliktir. Öğrencilerimiz için barınma noktasında bu zamana kadar bir takım sıkıntılar yaşandı. Fatsa'da 250 kız, 250 erkek öğrenci yurdu ile alakalı yer tahsis ve proje çalışmalarını bitirdik. Hastane inşaatı ile birlikte yurdun da temelini atmak istiyoruz. Yurt sıradan bir bina değil, 10 bin metrekare alan üzerinde kampüs şeklinde olacak. Kız ve erkek öğrenci binalarının önünde idari binası, okuma salonları, toplantı salonlarından oluşan 3 bina olacak. Yurt için kaynak sıkıntısı yok. Zemin çalışmaları bittiği an ihale süreci de başlayacak. Projelerin yerleri tespit edilirken belediyemizle sürekli istişare halinde olduk. Gerek belediye gerekse kamu yatırımlarında Fatsa'nın tamamını değerlendirelim istedik. Çünkü her proje bulunduğu yere bir ekonomik katma değer kazandırıyor. Yani şehrin bir tarafını değerlendirirken bir tarafını değerini düşürmek istemiyoruz. Projeleri şehrin her tarafına yaymak suretiyle şehrimizin her tarafını birlikte değer kazanmasını sağlıyoruz. Elekçi tarafı çok cazibe alanı değildi ama bu yatırımlarla çok cazibeli bir alan olacak” diye konuştu.