BIST 9.932
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.448,28
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Buldan: Davutoğlu Öcalan'ın selamını da iletecek

HDP İmralı heyetinden Pervin Buldan Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır'da Kürtçe selamlarla halka hitap etmesinin ardından 'Az kalmış Başbakan Öcalan'ın selamını da iletecek' dedi.

Abone ol

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan AK Parti Diyarbakır Kongresi'nde halka hitap ederken zaman zaman Kürtçe konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çok konuşulacak bir göndermede bulundu. HDP'li Buldan, "Az kalmış Başbakan, Diyarbakırlılara Abdullah Öcalan'ın selamlarını da iletecek" dedi.

Diyarbakır'a Başbakan sıfatıyla ilk kez bir ziyarette bulunan Davutoğlu, Diyarbakır'da 'Serokvezir Başbakan" yazılı Kürtçe pankartlarla karşılaşmış, çözüm sürecine dair önemli mesajlar verirken de sık sık Kürtçe selam göndermişti.

Davutoğlu'nun Diyarbakır açıklamasındaki Kürtçe selamlarına vurgusuna HDP'den çok konuşulacak bir yorum geldi. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Az kalmış Başbakan, Diyarbakır'lılara Sayın Öcalan'ın selamlarını da iletecek" dedi.

 ekran-resmi-2015-01-26-09.43.04.png

"PEYGAMBERLER ŞEHRİ"

Konuşmasına "Peygamberler şehri, Peygamberi her vesileyle anan ve onun yolundan yürüyen Diyarbakır"a selam vererek başlayan Davutoğlu, salondakileri Kürtçe de selamladı.

Davutoğlu konuşmasında ayrıca, " Diyarbakır üzerinden bir asra, bir millete, bütün bir Ortadoğu coğrafyasına selam vermeye geldik", "Kobani'ye, Suriye'nin her şehrine, tüm mazlumlara selam olsun", "Saraybosna'ya da selam olsun" şeklinde ifadelere de yer verdi.