BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Bilgen'den ilginç Halep açıklaması

HDP'li Ayhan Bilgen, Mecliste düzenlendiği basın toplantısında, Halep'te yaşananların "ikinci bir Mavi Marmara olduğunu" öne sürdü.

Abone ol

"Halep'te olanlar, destek verilen, yanında durulanları yarı yolda bırakma girişimidir." ifadesini kullanan Bilgen, "5 yıldır yapılan yanlışların bedelini bugün Halepliler öderken bugün yapılan yanlışların bedelini umarız yarın Türkiye ödemek zorunda kalmaz." diye konuştu.

Dün HDP Genel Merkezine pompalı tüfekle saldırı yapıldığını belirten Bilgen, "Belli ki seferberlikten bunu anlamış birisi sefer ve görev emirini yerine getirmeye kalkmış. Milletvekillerinin tutuklanması, HDP'li yöneticilerin tutuklanması, Genel Merkeze saldırı, bütün bunlar HDP'ye dönük tahammülsüzlüğün bir göstergesi." değerlendirmesini yaptı.

Beşiktaş'taki bombalı saldırı sonrası parti olarak açıklama yaptıklarını anımsatan Bilgen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mecliste de ortak bildiri daveti geldiğinde arkadaşlarımız toplantıya katıldı. Ancak önlerine uzlaşmak üzere metin konmadı. 'Biz üç parti hazırladık siz ister imzalayın ister imzalamayın' tavrı ortaya kondu. İçeriğine tümden katılsak bile bunun nezakete uygun, uzlaşmaya açık olması gerekirdi.

Türkiye kaosa sürüklenmek isteniyor. 'Ya başkanlık ya kaos' dayatması adım adım hayata geçiriliyor. AKP ile MHP arasındaki anlaşma sadece anayasa metniyle ilgili değil. Aynı zamanda partimize yönelik tutumla ilgili de bir anlaşma var. Milletvekillerinin yargılanmasıyla ilgili düzenlemenin Meclisten geçiş tarihinden sonra uzun bir süre bir gözaltı işlemi olmamasına rağmen anayasayla ilgili AKP ve MHP arasında kısmi uzlaşma sağlandığında baktık ki operasyonlar başlıyor. Başkanlığa gidiş sürecine paralel olarak partimize yönelik saldırılar yoğunlaşıyor.

Anayasa değişikliği, padişaha kelle yetiştirir gibi bir kaç gün içinde komisyondan geçirilmeye çalışılacak. Genel Kuruldaki oylamada da milletvekillerinin oylarını açık etmelerine yönelik baskı, grup yöneticileri tarafından sergilenecek. Referandum sürecinde baskılar daha da yoğunlaşacak."

Ayhan Bilgen, anayasa değişikliği sürecinde HDP'nin Mecliste olmaması, komisyon çalışmalarına katılmaması için her türlü provokasyonun gerçekleştirildiğini savunarak, "Milletvekillerimize yönelik baskılar, Genel Merkeze yapılan saldırı aynı fotoğrafın parçalarıdır. Genel Merkezimize yapılan saldırıyla ilgili şimdiye kadar bize ulaşmış bir kınama mesajı yok." dedi.