BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP nihai kararını vermedi son açıklama!

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, partilerinin Meclis çalışmalarına dönme kararına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. HDP'de süreç nasıl işleyecek?

Abone ol

 HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Tartışmalarımız devam ediyor. Aldığımız karar, çalışmalara katılmama yönündeki kararımızın revize edilmesidir. Yani geçici bir karardır, nihai kararımız değil." dedi.  

Bilgen, partilerinin Meclis çalışmalarına dönme kararına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın, geçici bir karar olduğunu, nihai kararlarına ilişkin tartışmalarının sürdüğünü açıkladı.

İZLEME SÜRECİ YAŞANACAK

Nihai kararlarına ilişkin "Halk toplantılarının" başladığını anımsatan Bilgen, bu toplantıların devam edeceğini, sürece ve uygulamalara bakacaklarını bildirdi.

Tutuklu milletvekillerine ilişkin devam eden süreci ve diğer milletvekillerine yönelik gelişmeleri takip edeceklerini ifade eden Ayhan, HDP açısından izleme sürecinin yaşanacağını vurguladı.

Meclis çalışmalarının ağırlıklı olarak tutuklu HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile diğer tutuklu milletvekillerine ilişkin olacağını vurgulayan Bilgen, tutuklu milletvekillerine ilişkin araştırma önergesi verdiklerini ve bu konuları temel alan bir çalışma yürüteceklerini aktardı.

Bilgen, "Meclis çalışmalarına şu andaki katılım daha çok kendi gündemimizi görünür kılmaktır. Anayasa gibi konularda görüşlerimizi belirteceğiz. Partimize yönelik yapılan haksızlığı daha net biçimde anlatacağız." dedi.

BOŞALAN KOLTUKLAR İÇİN ARAYIŞ YOK

Tutuklu, HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'den boşalan koltuklar için şu anda bir arayışın olmadığını bildiren Bilgen, yasal bir ihtiyaç olmadığı taktirde o tartışmaları yapmayacaklarını kaydetti.