BIST 8.825
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,96
HABER /  SEÇİM

Hayrünnisa Gül'den Beyaz Türkler'e mesaj!

Sözcü yazarı Oray Eğin, Hayrünnisa Gül'ün Etiler'de Beyaz Türklerin popüler restoranı Fenix'e giderek verdiği mesajı köşesinde yorumladı...

Abone ol

Sözcü si yazarı Oray Eğin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün, İstanbul Etiler'deki "Beyaz Türkler'in Mabedi" olarak bilinen sosyetik bir restoranda görüldüğünü yazdı. Eğin yazısında bunun Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Çankaya Köşkü'nün şehrili Türk orta sınıflarına bir mesajı olduğunun altını çizdi.

İşte Eğin'in yazısındaki ilgili bölüm:

FISRT LADY ETİLER'DE

Geç­ti­ği­miz haf­ta, ses­siz sa­kin bir İs­tan­bul ge­ce­sin­de Hay­rün­ni­sa Gül kim­se­le­re gö­rün­me­den şeh­re gel­miş­ti. Bel­li ki met­hi­ni duy­muş ol­ma­lı ki he­men so­lu­ğu Eti­le­r‘­de ye­ni açı­lan bir lo­kan­ta­da al­dı.

HAYRÜNNİSA GÜL FENİX'İ DETAYLI İNCELEDİ

Bu ara­lar he­men her­kes Eti­le­r‘­de­ki Fe­ni­x‘­te ma­sa kap­mak, ora­da gö­rün­mek için bir­bi­riy­le ya­rı­şı­yor. He­men her ge­ce do­lu ve İs­tan­bul ser­ma­ye­si­nin es­ki ve ye­ni pa­ra­la­rı ora­da kay­na­şı­yor. De­ko­ras­yo­nu da mu­az­zam; za­ten bu ko­nu­da ulus­la­ra­ra­sı şöh­reti olan Zey­nep Fa­dıl­lı­oğ­lu­‘nun im­za­sı­nı ta­şı­yor. An­drew Mar­tin iç mi­ma­ri ödü­lü sa­hi­bi ve Ağa Han ödü­lü için fi­na­list olan Fa­dıl­lı­oğ­lu tam bir va­ha ya­rat­mış Eti­le­r’­in or­ta­sın­da. Ha­ki­ka­ten içe­ri­ye gir­di­ği­niz­de göz­le­ri­ni­zi ala­mı­yor­su­nuz.

De­ko­ras­yo­na ne­re­dey­se bir pro­fes­yo­nel ka­dar il­gi­li Hay­rün­ni­sa Gül de Fe­ni­x‘­i de­tay­lı bir şe­kil­de in­ce­le­di.

ÇANKAYA KÖŞKÜ BEYAZ TÜRKLER'E MESAJ VERİYOR

Bu zi­ya­re­tin bir baş­ka an­la­mı da­ha var ta­bi­i ki. Bir sü­re­dir An­ka­ra­’da cid­di bir yol ay­rı­mı gö­ze çar­pı­yor: Tür­ki­ye kar­puz gi­bi iki­ye bö­lün­dü­ğün­den be­ri bir ta­raf ku­tup­laş­ma­yı art­ır­mak için uğ­ra­şı­yor, Çan­ka­ya Köş­kü ise di­ya­lo­ğa da­ha açık bir me­saj ve­ri­yor.

Bu açı­dan Be­yaz Türk­le­r‘­in bir nu­ma­ra­lı ma­be­di olan Fe­ni­x‘­e Hay­rün­ni­sa Gü­l‘­ün zi­ya­re­ti, son gün­le­rin mo­da ta­bi­riy­le söy­le­mek ge­re­kir­se, ga­yet ma­ni­dar.