BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu yarından sonra yine geliyor!

İstanbul ve Ankara hava durumu başta olmak üzere yeni raporlar yine şaşırttı. Yarından itibaren özellikle Batı bölgelerde sağanak yağış etkili olacak. Birden düşen sıcaklık değerleri ise yine mevsim normallerinin üzerinde.

Abone ol

Hava durumu son raporlar başta İstanbul ve Ankara hava durumu olmak üzere düşüyor ama yine sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. 19 Şubat cuma günü Batı ve Kuzey bölgelerde yer yer etkili sağanak yağış görülecek. Son bir haftadır etkili olan ve Şubat ayında rekor kıran sıcaklıklar önümüzdeki günlerde etkisini az da olsa yitirecek.

Peki Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Edirne, Eskişehir, Afyon, Kocaeli, Düzce hava durumu 18 Şubat raporları nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı.

İSTANBUL HAVA DURUMU CUMA GÜNÜ YAĞMUR VAR!

İSTANBUL hava durumu için son rapor yine şaşırttı. Son birkaç gündür etkili olan sıcaklıklar bugünden itibaren hissedilir derecede düşecek ama sıcaklık yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

İstanbul için 5 günlük hava raporu

İSTANBUL hava durumu bugün parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Edirne ve Tekirdağ'ın güney kesimleri sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI'YA FIRTINA UYARISI!

Batı Karadeniz'de (Zonguldak-Sinop arasında) rüzgarın Perşembe günü (18.02.2016) öğle saatlerinden itibaren hızını artırarak, doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, zamanla 9 (90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü (19.02.2016) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Artvin çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Karadeniz kıyı kesimi, Marmara ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

SICAKLIK DÜŞÜYOR AMA...

Hava sıcaklığının Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara Bölgesinde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney ve doğu, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyı kesiminde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları ile Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) oarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE HAVA DURUMU ŞAŞKINA ÇEVİRDİ : 31 DERECE

Şubat ayının ortasında yurdun tüm bölgesinde etkili olan sıcak hava Edirne’de termometreye bakanları şaşkına çevirdi. Sıcaklık dün gün içerisinde 31 dereceyi gördü. Vatandaşlar sıcak havada park ve bahçelerde tişörtleriyle vakit geçirdi.

SICAKLIK REKOR KIRDI
Meteorolojiden edinilen bilgiye göre, Edirne’de dün yani 16 şubat 1990 tarihinde 23.2 olan hava sıcaklığı rekoru 16 Şubat 2016 tarihinde kırıldı.