BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,25
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu Meteoroloji’den 2 il için uyarı geldi

Tekirdağ ve Kırklareli hava durumu için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kuvvetli yağış uyarısı geldi. Meteoroloji, kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını konusunda uyardı.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ve Kırklareli'de kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

METEOROLOJİ'DEN TEDBİRLİ OLUN UYARISI

“Tekirdağ’da salı ve çarşamba günleri beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, il genelinde aralıklarla kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL GENELİNDE BEKLENİYOR

Kırklareli’nde salı ve çarşamba günleri beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, doğusunda çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olmak üzere il genelinde aralıklarla kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

MARMARA BÖLGESİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ

Marmara Bölgesinde kuvvetli sağanaklar bekleniyor. Edirne-Çanakkale çevrelerinde ayrı, İstanbul-Kocaeli çevrelerinde de ayrı kuvvetli sağanak yağışlar olacak. Bu yağışlar Marmara'nın orta ve doğu kesimlerinde çarşamba günü de sürecek. Ege'de parçalı bulutlar var. Bu bulutlar yalnızca İç Ege'ye yağış bırakıyor.

KISA SÜRELİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ

Akdeniz Bölgesi güneş alıyor, parçalı bulutlar arasından. 28-30 dereceler ölçülüyor. Doğu Akdeniz'de 32 dereceler görülüyor. İç Anadolu çoğunlukla ıslanıyor, batısında kısa süreli gök gürültülü sağanak şeklinde. Batı ve Doğu Karadeniz'de yerel yağışlar var.

YAĞIŞLAR PERŞEMBE DE DEVAM EDECEK

Doğu Karadeniz'deki yağışlar çarşamba günü kuvvetli sağanağa dönecek. Ardından perşembe günü de devam edecek. Doğu Anadolu'da bulutlar biraz artıyor. Bölgenin kuzeyine bu bulutlar yağış bırakacak. Güneydoğu'da ise parçalı az bulutlu bir gökyüzü var. Sıcaklık 33-34 dereceye kadar çıkıyor.