BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  GÜNCEL

Hatipoğlu da STV'ye tepki gösterdi

Nihat Hatipoğlu da STV'nin Şefkat Tepe dizisindeki peygamberin gösteriliş şekline tepki gösterdi.

Abone ol

Nihat Hatipoğlu Hoca, STV'de yayınlanan Şefkat Tepe dizisinde bir ışık huzmesi şeklinde peygamber sahnesinin yer almasıyla ilgili sorulan soruya cevap verdi.

İşte Hatipoğlu'nun "Peygamber efendimizin bir ışık huzmesi şeklinde gösterilmesi doğru mudur?" sorusuna yanıtı;

ŞIK OLMADI

"Çok şık olmadığının kanaatindeyim. Mesela Çağrı filmi yayınladığında, hazırlandığında El Ezher Üniversitesi'ne sahabenin resmedilmesi ne kadar doğrudur diye sorduklarına, El Ezher bu konuda fetva vermedi. Bu nedenle dikkat ederseniz 4 Halifeyi göstermediler. Sadece Hz. Hamza'yı gösterdiler. Seyrettik hepimiz. Doğrusu o bile içimize sinmedi. Ama niye içimize sinmedi? Çünkü Hz. Hamza ne zaman aklımıza gelse, onu oynayan Anthony Quinn gelir aklımıza. Hiç kimse Hz Hamza gibi olamaz. Hz Hamza muhteşem bir insandır.

HZ. MUHAMMED'İ KİMSE OYNAYAMAZ

Mesela Peygamberler tarihi ve Peygamber filmleri vardır. Hz Yusuf yayınlandı. Açık söyleyeyim. Hepimiz seyrettik ama hiç birimizin içine sinmedi. Çünkü bir Peygamberin resmedilmesi mümkün değildir. Hiç kimse onun gibi oynayamaz. Onun gibi güzel olamaz. Hz Musa ve Hz İbrahim aleyhisselamın filmlerini çevirdi yabancılar. Hepsinde aynı endişeyi hep taşıdık. Ne Hz Peygamberin ne de diğer Peygamberlerin, özellikle 4 Halifenin resmedilmesi, oynanması ve gölge gibi görünmesi, hiç biri şık değildir. Biz bunlara dikkat etmek zorundayız."

İşte Nihat Hatipoğlu'nun o açıklamaları:


 

Hz. Muhammed STV dizisinde kamyonet kasasında

Samanyolu televizyonunda 'Şefkat Tepe' dizisinin iki hafta önce yayınlanan bölümündeki sahne konuşuluyor. (TIKLA- İZLE)


stv-sefkat-tepe-peygamber-aciklama.jpg

STV'den olay sahneye bomba karşılık

Şevkat Tepe dizisindeki 'kamyon kasasında peygamber' rüyası olay yaratınca STV karşı atağa geçti. STV haberleri camiaya saldırı olarak gördü. 

Diyanet'ten STV'ye Peygamber tepkisi

Şefkat Tepe'de Hz.Muhammed'in ışık içinde ve kamyonet kasasında gösterilmesine Diyanet üyesinden sert tepki geldi.