BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hani'de yaralanan yüzbaşı meğer bakın kimmiş!

DİYARBAKIR HANİ'de bombalı saldırıda yaralanan Yüzbaşı Ersel Ezen askeri casusluk davası sanığı olduğu anlaşıldı.

Abone ol

Tüm sanıkların beraatiyle sonuçlanan askeri casusluk davasında yargılanan yüzbaşı Ersel Ezen'in, Diyarbakır Hani'de 2 askerin şehit olduğu bomba yüklü tankerle düzenlenen saldırıda yaralandığı ortaya çıktı.

Saldırıda şehit düşen askerlerinin cenazesine katılan Yüzbaşı Ezen, Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonlardan sonra beraat edebilmişti.

KARAR DURUŞMASINA GÖREVİNİ AKSATMAMAK İÇİN GİTMEMİŞ

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre,  36 yaşındaki İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ersel Ezen’in Askeri Casusluk Davası’nda sanık olarak yargılandığı ve beraat ettiği öğrenildi. 2015 Temmuz ayından beri İlçe Jandarma Komutanlığı yapan Yüzbaşı Ezen’in, karar duruşmasına görevini aksatmamak için gitmediği belirtildi.

GÖZÜNÜ KAYBEDEBİLİR

Tedavisi süren Ezen’in saldırı sonrasında bir gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu belirtilirken, saldırı sırasında Ezen’in eşinin ve oğlunun da lojmanda olduğu öğrenildi. Ezen’in eşinin hafif yaralandığı, oğlunun ise yara almadığı belirtildi.

10 YIL İSTENMİŞTİ

Ezen, Nisan 2013’te başlayan İzmir Askerî Casusluk Davası’nda 49’u muvazzaf asker 357 sanıklı davada casusluk suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanmış ve tüm sanıklarla birlikte beraat etmişti.

SAHTE DELİLLERLE KUMPAS SUÇLAMASI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada örgütün, TSK içindeki mensuplarını öne çıkarmak için terfi sıralamasındaki rakiplerine yönelik sahte delillerle kumpas kurduğu, bu kapsamda "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasının soruşturma sürecinde kasıtlı usulsüzlükler yapılmasını sağladıkları, davanın sanıklarını kamuoyunda itibarsızlaştırarak bürokrasiden ve TSK'dan tasfiyesini amaçladıkları iddiasıyla operasyon talimatı vermiş, bu kapsamda düzenlenen 2 operasyonda 71 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilenlerden 27'si tutuklanmış ve Fetullah Gülen hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

HSYK 2. Dairesi ise davanın iddianamesini hazırlayan Savcı Kılınç ve tutuklama kararı veren Hakim Serdar Ergül'ü geçici olarak görevden uzaklaştırma kararı verirken, başvuru üzerine Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi de bu kişiler hakkında "yurt dışı çıkış yasağı" getirmişti.

Cumhuriyet Savcısı Ali Ertan 15 Şubat 2016'daki duruşmada verdiği mütalaada, dijital verilerin delil niteliği taşımadığını ve örgütün varlığına dair kanıt olmadığını belirterek, tüm sanıkların "örgüt" suçundan beraatini ve hukuka aykırı işlemlerle ilgili sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti.