BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Hangi ülke müslümanlara nasıl bakıyor?

Avrupa Birliği 7 ülkede yapılan bir araştırmaya göre hangi ülkenin müslümanlara nasıl baktığı ortaya kondu. İşte araştırmadan çarpıcı sonuçlar...

Abone ol

PEW Araştırma Merkezi'nin Avrupa Birliği üyesi 7 ülkede yaptığı araştırmaya göre, Fransızların yüzde 72'si ülkelerindeki Müslümanlara olumlu bakıyor. İtalya'da bu oran yüzde 28. 

PEW Araştırma Merkezi’nin 2014 yılında Avrupa Birliği’ne üye 7 ülkede yaptığı son araştırma, halkların ülkelerindeki Müslümanlara yönelik algısını tespit ediyor. Araştırmada çıkan sonuçlara göre İtalya, Yunanistan ve Polonya’da katılımcıların en az yarısının ülkelerindeki Müslümanlara yönelik bakışı olumsuz.

İspanya, Almanya ve Britanya’da ise çoğunluğun bakışı olumluyken, yapılan araştırmada ülkelerindeki Müslümanlara olumlu bakanların oranının en fazla çıktığı ülke Fransa oldu. Fransa’da katılımcıların yüzde 72’si Fransa’daki Müslümanlar hakkındaki görüşünün olumlu olduğunu söyledi. Bu oran araştırmanın yapıldığı 7 ülkedeki en yüksek oran.

anket.20150108035533.jpg

MÜSLÜMAN KARŞITLIĞI SAĞCILAR ARASINDA DAHA YAYGIN

Yapılan araştırmanın diğer kısmında, Müslüman azınlıklara yönelik algının ideoloji ve yaş ile bağlantılı olduğu tespiti yer alıyor. Buna göre, Almanya’da kendini sağcı olarak tanımlayanların yüzde 47’si ülkelerindeki Müslümanlara olumsuz baktığını söylerken, bu oran İngiltere’de yüzde 34, Fransa’da yüzde 40, İtalya’da yüzde 72 olarak çıkıyor.

Cevaplar yaş açısından incelendiğinde, İspanya’da 50 yaş üstü katılımcıların yüzde 51’i ülkelerindeki Müslümanlara olumsuz baktığını söylerken, 30 yaş altındakilerin yalnızca üçte biri (yüzde 33) aynı görüşe sahip.

50 yaş üstü ve 30 yaş altı katılımcıların cevaplarındaki fark Fransa’da yüzde 12, Almanya’da yüzde 13, İtalya’da yüzde 12 ve İngiltere’de yüzde 9 olarak görülüyor.