BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hangi liseler sınavla alacak MEB son açıklama

Hangi liselere girişte sınav yapılacak liseye giriş sınavı nasıl olacak? Yeni liseye geçiş sistemine göre artık sadece belli okullara girişlerde sınav yapılacak. Peki sınavla girilen liseler belli oldu 2018 yılında hangi lise sınavla alacak?

Abone ol

MEB tarafından liseye geçişte yeni sistemin açıklanmasıyla birlikte hangi liselerin sınavla alacağı merak konusu oldu. Milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği lise sınav soru örneği bugün MEB tarafından yayınlanacak. Peki hangi liselerin sınavla alacağı belli oldu mu?

Sınava girmek istemeyen bir öğrenci, adrese en yakın okula yerleştirilecek.Sınava giren öğrenci için de girmeyecek öğrenci için de başvuru esnasından bir ekran gelecek, ekrandan 5 tercihte bulunulacak. Öğrencinin tercihi esas olacak. Uzmanlara göre 100 bine yakın öğrenci sınavla öğrenci alan üst düzey liselere girebilecek. Sınavı kazanamayan yaklaşık 1.1 milyon öğrencinin ise adrese yakın yerleştirme sistemine göre liseye yerleşecek. Yaklaşık 400 bin öğrenci Anadolu, Fen veya Sosyal Bilimler liselerine gidecek. 

HANGİ LİSELER SINAVLA ALACAK? MEB sitesine baktığımız zaman hangi liselerin sınavla alacağına dair henüz resmi bir açıklama görmüyoruz. İlerleyen günlerde hangi liselerin sınavla alacağının açıklanması bekleniyor.

LİSEYE GEÇİŞ SINAV ÖRNEĞİ

Liseye geçiş sınav soru örneği bugün MEB tarafından açıklanacak. Böylece milyonlarca kişinin merakla beklediği sınav soruları öğrenilmiş olacak.