BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,91
HABER /  DÜNYA

Hamas'tan Paris katliamı için açıklama!

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hedbo dergisine düzenlenen ve 12 kişinin öldürüldüğü saldırıyı kınadığı bildirildi.

Abone ol

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, Paris'teki saldırılar ile ilgili kesin konumunun, Müslüman Alimler Birliği'nin Paris'teki Charlie Hedbo dergisine düzenlenen saldırıyı kınaması ve hiçbir fikir ayrılığının öldürmeye bahane olmadığı yönündeki açıklaması ile uyumlu olduğunu vurguluyoruz” denildi.
 
İsrail Başbakanı’nın eleştirildiği açıklamada, “Netanyahu'nun Hamas ile küresel terörü ilişkilendirmeye yönelik girişimini de kınıyoruz. Bu girişimler boşunadır ve kimseyi inandıramayacaktır” ifadelerine yer verildi.
 
Başkanlığını Yusuf el-Karadavi'nin yaptığı Dünya Alimler Birliği'nin Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadaği, “Paris saldırısının ‘çirkin’ olduğunu ve bu tür terör eylemlerinin Müslümanlar ve gayrimüslimler arasında ayrılık ve fitneye bahane olmaması gerektiğini” kaydetmişti.
 
Netanyahu Cuma günü, Fransa'nın Tel Aviv Büyükelçisi Patrick Maisonnave ile bir araya geldiği görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, şunları söylemişti.
 
“Bu teröristler Paris'te gazetecileri vurdu, Suriye'de yardım görevlilerinin başını kesti, Nijerya'da okula giden kız çocuklarını kaçırıp, Irak'ta kilise bombaladı, Bali'de turistleri katlettiler, Gazze'den sivillere roket attılar, İran'da nükleer silah inşa etmek için uğraşıyorlar. IŞİD, Boko Haram, Hamas, Eş-Şebab, El-Kaide ya da Hizbullah farklı isimlere sahip olabilirler ama hepsi aynı nefret ve kana susamış fanatizm tarafından tahrik edilmektedir. Hepsinin amacı özgürlüklerimizi yok ederek, ortaçağ zulmünü üzerimize empoze etmektir.”