BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Paris'te 'dayanışma' zirvesi

Fransa'da 17 kişinin öldüğü saldırıların ardından çok sayıda lider birlik ve dayanışma mesajı vermek için bugün Paris'te yapılacak yürüyüşe katılıyor. Bir milyon kişinin katılması beklenen yürüyüş için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Abone ol

Fransa'da 17 kişinin öldüğü saldırıların ardından çok sayıda lider birlik ve dayanışma mesajı vermek için bugün Paris'te yapılacak yürüyüşe katılıyor.

Aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin de bulunduğu 40'tan fazla liderin katılacağı yürüyüşe bir milyon kişinin gelmesi bekleniyor.

Yürüyüş dolayısıyla olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, Paris'e takviye birlikler sevkedildi. Yürüyüş güzerhgahındaki binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi.

Fransa genelinde dün yapılan yürüyüşlere yaklaşık 700 bin kişinin katıldığı belirtiliyor.

Fransız polisi, mizah dergisi Charlie Hebdo ve bir Yahudi süpermarketinde saldırı düzenleyen kişilerin olası suç ortaklarını arıyor.

Çarşamba günü Cherif ve Said Kouachi adlı Cezayir asıllı iki kardeş Charlie Hebdo'nun binasına saldırı düzenlemişti. Saldırıda 12 kişi öldü.

Kouachi kardeşler, 53 saat sonra, girdikleri bir matbaada öldürüldü. Kouachi kardeşlerin rehin aldığı iki kişi kurtarıldı.

Bu olayın hemen ardından, polis Paris'te Kouachi kardeşlerle ilişkisi olduğu belirtilen Amedy Coulibaly'nin 20 kadar kişiyi rehin tuttuğu Yahudi gıda marketine operasyon düzenledi. Coulibaly öldürüldü. Rehinelerden dördünün operasyondan önce öldüğü bildirildi.

Polisin suç ortağı olduğu şüphesiyle aradığı Amedy Coulibaly'nin imamlı nikahlı karısı Hayat Boumeddiene'nin Türkiye üzerinden Suriye'ye gittiği belirtiliyor.

Anadolu Ajansı'na göre, Milli İstihbarat Teşkilatı, 2 Ocak'ta Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan İstanbul'a geldiği belirtilen Hayat Boumeddiene'nin Suriye'ye geçtiği bilgisinin Fransız makamlarına iletildiğini duyurdu.