BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Halk One Minute dedi

Seçimin galibi de kaybedeni de AK Parti oldu. Yine birinci parti çıktı ama oy yüzdesinde şok yaşadı. Halk 'One Minute' dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Bu seçimin galibi de kaybedeni de AK Parti oldu. Kazandı çünkü yine birinci parti oldu. Kaybetti çünkü AK Parti, psikolojik barajın bile altına indi ve yüzde 40'ın altına düştü. Türkiye genelinde yüzde 39 oy aldı.

Seçimlerin halk nezdindeki mesajına gelince; Vatandaş AK Parti'ye "ONE MINUTE" dedi... Ama "BİR DAHA GELMEM" demedi... Tabi ki şimdilik...

Aslında bu tabloyu ne AK Parti, ne de meydanlarda Erdoğan'ı oy oranı konusunda sıkıştıran CHP tahmin edebildi.

CHP lideri Baykal, "AK Parti'nin bu seçimde başarılı sayılabilmesi için yüzde 52 oy alması gerekli" demişti.

Erdoğan ise daha makul bir oran söylemiş ve 2004 yerel seçimlerini yani yüzde 42'yi baz aldıklarını söylemişti.

Bu seçimlerdeki tablo ise aşağıdaki gibi;


Ortaya çıkan tabloya bakılacak olursa sonuçları her iki liderde bilemedi. AK Parti, beklenmedik bir oy kaybı yaşadı ve yüzde 40'ın altında kaldı.

BU KEZ BALKONA ÇIKMADI

Erdoğan, sonuçlar büyük oranda netleştikten sonra kameraların karşısına çıktığında biraz bozuktu. Yine birinci parti olmuşlardı ama ortada ciddi bir oy kaybı söz konusuydu. Bu nedenle olsa gerek önceki seçimlerde olduğu gibi partisinin balkonuna çıkıp şov yapmadı. Bunun yerine bir basın toplantısı ile durumu geçiştirdi.

AK Parti tabanı da bu kez kutlamalar için toplanmamıştı. Genel Merkezinde önünde Erdoğan'ı bekleyen bir kalabalık da yoktu... Yani AK Parti hüsran yaşıyordu.

MESAJI ALDIK

Türkiye'yi teğet geçtiğini öne sürülen ekonomik kriz halkın oylarını bir hayli etkilemiş göründü. Erdoğan da bunun farkındaydı. "Mesajı aldık" diyerek de halkın uyarısını algıladıklarını ortaya koydu...

TÜRKİYE HARİTASI RENKLENDİ

2004 yerel seçimlerinde AK Parti büyük bir patlama yapmış ve Türkiye haritası turuncu renge boyanmıştı. Bu seçimlerde ise AK Parti sürpriz illeri kaptırdı ve harita renklendi.

İşte 2004 yılı haritası;



2009 YILI HARİTASI