BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  GÜNCEL

Halit Ergenç Başbakanla görüşmeyi anlattı

Başbakan Erdoğan'la yapılan Gezi Parkı görüşmesinin ardından sanatçı Halil Ergenç açıklama yaptı. Verilen mesaj Gezi'yi ferahlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Halit Ergenç, Başbakan Erdoğan'ın yargı sürecine saygılı olduklarını kendilerine ifade ettiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçı ve aydınlar ile Taksim Dayanışması'ndan iki isimle yaptığı görüşme sona erdi.

Ergenç, hükümetin kendilerine olumlu yaklaştığını belirterek, "Bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıları paylaştık" dedi.

Ergenç, açıklamasında, "Yargı sürecine saygılı olduklarını bize tekrarladılar. Yargı süreci sonunda karar olumsuz olursa buna uyacaklarını, Gezi Parkı’nı park olarak koruyacaklarını, yargı süreci sonunda olumlu sonuç çıkarsa o zaman halk oylamasına gideceklerini söylediler” diye konuştu. 

ŞİDDET GÖRÜNTÜLERİ

Şiddet konusuna da değinen Ergenç, "Şiddet görüntüleri ile ilgili herhangi bir görüntü varsa bunları kendilerine ulaştırmamızı istediler” dedi. Şiddetin kim tarafından yapıldığına bakılmaksızın herkesin soruşturulacağını belirten Ergenç, Gezi Parkı’nda eylemlerine devem edenlerin de artık evlerine dönmelerinin istendiğini vurguladı.

DELİLLERİ İSTEDİLER

 Ellerimizde olan delilleri taraf farketmezsizin kendilerine ulaştırmamızı istediler. Nihayetinde aldığımız sonuç budur. Şiddet uygulayanların yasal olarak cezalandıracaklarını da dile getirdiler.

a.20130614040403.20130614042538.jpg

KARAR TAKSİM'DE VERİLECEK

Heyette Taksim Dayanışması adına bulunan TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, görüşme sonrası açıklama yaptı.

Sözlerine Başbakan Erdoğan'a ve bakanlara teşekkürle başlayan Kahraman, eylemlerin bitirilmesine ilişkin kararı eylemcilerin vereceğini söyledi ve ekledi:

" Kendilerine olumlu yaklaşımı onlar da aynı seviyede değerlendireceklerdir. Ve kendi kararlarını vereceklerdir."

Kahraman'ın açıklamaları şöyle:

"Öncelikle sayın Başbakan'a ve heyette yer alan ilgili bakanlara bizleri davet ettikleri için teşekkür ederiz. 17 gündür Gezi Parkı'yla başlayan çevre hakkı ve demokrasi hakkı ülkemizde derin bir iz bıraktı.

Değerlendirmelerimizi Başbakan'a ilettik. Sayın Başbakan halk oylamasına gideceklerini söyledi. Vatandaşlarımızın yani halkın kararına uyacaklarını söylediler. Güvenlik kuvvetlerinin ölçüsüz ve kuralsız şiddetlerinin de araştırılacağı tarafımıza bildirildi. Biz bugün burada halen de süren bu sürecin ve sayın Başbakan'ın söylediği sözlerinin takipçisi olacağız.

Buradan çıkıp Gezi Parkı'na gidiyoruz. Konu tamamen parka, yaşam alanına saygı olarak başladı. Oradaki duyarlı insanlar bu süreci değerlendireceklerdir. Kendilerine olumlu yaklaşımı onlar da aynı seviyede değerlendireceklerdir. Ve kendi kararlarını vereceklerdir.

Yarın bir etkinlik yapacağız. Bu süreçte maalesef 4 ölüm gerçekleşti. Bu acıyı halen içimizde yaşıyoruz.Yarınki etkinlik bir şenlik değil ağıt, üzüntü, onları anma şeklinde olacaktır.Herkesi bekliyoruz."


44356.jpg