BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hükümet Gezi Parkı için teminat verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçılarla Başbakanlık Resmi Konut’taki 'Gezi Parkı' görüşmesi 4 saat sürdü.

Abone ol

İNTERNETHABER- Görüşmenin sonunda açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yargı kararı sona erinceye kadar Gezi Parkı ile ilgili bir tasarrufta bulunulmayacağını söyledi.

Başbakanlık Konutu'ndaki görüşme 4 saat sürdü. Görüşme sonrası Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik açıklamalarda bulundu.

EYLEMLER BİTMELİ

Açıklamasında Gezi Parkı eylemcilerine de seslenen Çelik, "Bu saatten sonra Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin eylemlerine son vermesini istiyoruz" dedi.

Çelik'in görüşmesinden satırbaşları;

Dün bir açıklama yapmıştım. Yine dört saat süren bir toplantı yapıldı. Burada ağırlıklı olarak sanatçılarımız vardı. Taksim Platformu'ndan arkadaşlarımız geldiler.

YARGI KARARI LEHTE ÇIKSA BİLE HALK OYLAMASINA GİDİLECEK

Sonuç itibarıyla toplantıdan arkadaşlarımız hangi intiba ile ayrıldıklarını paylaşacaklar. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk dışında bir işlem yapmamız söz konusu değildir. Bir yargı kararı vardır. Elbette hükümet bu yargı kararını uygulamakta yükümlüdür. Temyiz süreci başlatılmıştır. Yargı kararı sona erene kadar Gezi Parkı ile ilgili tasarrufta bulunulmayacak. Yargı kararı lehte çıksa bile bir halk oylamasına gidilecek.

a.20130614040403.jpg

İSTANBUL NE İSTİYOR ÖĞRENİLECEK

İstanbul halkı ne istiyor bu öğrenilecek. İstanbul'un verdiği karar bizim için son derece önemlidir. Ayrıca yine bu toplantıda bulunan eylemciler ve sanatçılar polisin zaman zaman orantısız güç kullandığını ifade etmişlerdir. Keyfi davranan ve orantısız güç kullanan polislerle ilgili soruşturma talep etmişlerdir. Zaten hükümetimiz de aynı görüştedir. İnceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Devlet memurları da suç işleme imtiyazına sahip değildir.

Bu arada Gezi Parkı şu anda parktır. Yarı kararı çıkıncaya kadar halk oylamasının sonucu belli oluncaya kadar bir tasarrufa gidilmeyecektir. Ancak Gezi Parkı belli bir grubun yaşadığı park olmaktan çıkmalıdır. Orada hassasiyetleriyle toplanan gençlere de bir ağabeyleri olarak söylüyorum bu saaaten sonra evlerinize gidip sıcak yataklarında yatmanız doğru olacaktır.

Bu saatten sonra Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin eylemlerine son vermesini istiyoruz.

Temmeni ediyorum ki bir kaç saat sonra güneş daha parlak doğacaktır.

1.20130614042209.jpg