BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Halaçoğlu'ndan Erdoğan'a 'döviz lobisi' suçlaması!

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, doların ateşinin yükselmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Faiz lobisine 'prim vermeyeceğim' derken siz bu defa döviz lobisine prim verirseniz, onları zengin edersiniz. Nitekim dolar 2,20'lerden dün itibariyle 2,64'e çıktı" dedi.

DOLARI ERDOĞAN YÜKSELTTİ İDDİASI

Yusuf Halaçoğlu, kısa bir süre önce MHP 11. Olağan Kayseri İl Kongresi'nde il başkanlığına seçilen Mustafa Baki Ersoy'u ziyaret ederek, görevinde başarı diledi.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Halaçoğlu, Türkiye'de ekonominin son dönemde çok kötüye gittiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Özelikle Cumhurbaşkanı'nın sık sık Merkez Bankası'na müdahale etmiş olması dövizi alabildiğince yükseltmiştir. Her ekonomist şunu iyi bilir. Faizler indirildiği takdirde döviz yükselir. Ekonomi kendi kendine faizleri aşağıya indirir, iyi bir ekonomiye sahipseniz zaten otomatik olarak faiz iner, döviz de onunla beraber iner. Ama siz 'ben yaptım oldu' şeklinde ekonomik durum iyi değilken faizleri indirmeye kalkışırsanız dövizi haliyle yükseltirsiniz."

DÖVİZ LOBİSİNİ ZENGİN EDERSİNİZ

Doların aşırı yükselmesinin ekonomik dengeleri alt üst edeceğini belirten Halaçoğlu, şöyle devam etti:

"Faiz lobisine 'prim vermeyeceğim' derken siz bu defa döviz lobisine prim verirseniz, onları zengin edersiniz. Nitekim dolar 2,20'lerden dün itibariyle 2,64'e çıktı. Bu durum da Türkiye'de iş adamlarının borçlarını aynı oranda artırmıştır. Sadece son dönemde dövizin artmasıyla birlikte iş adamlarının ve değişik kuruluşların borçları yükselmiştir. Önümüzdeki günlerde bundan doğacak ekonomik sıkıntılar, iflaslar söz konusu olduğu zaman bunun hesabının kim verecektir. Herkesin bunu iyi düşünmesi gerekiyor."