BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  GÜNCEL

Hakkâri'de aşiret kavgası ve sokağa çıkma yasağı

Kentte geçen hafta birkaç genç arasında çıkan kavga bölgedeki iki güçlü aşiretin mensupları arasında çatışmaya dönüştü. Bir kişinin ölmesi, üç kişinin de yaralanmasının ardından kentte soağa çıkma yasağı ilan edildi. Uzlaşma çabaları sürüyor.

Abone ol

Hakkâri'de, geçen hafta birkaç genç arasında başlayan bir kavganın iki aşiret arasında çatışma dönüşmesinin ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak kararı polis araçlarından mahalle aralarında anons edildi.

Kentteki çatışmalarda bir kişi ölmüş, üç kişi de yaralanmıştı.

Yüksekova Haber gazetesinin haberine göre ilk olarak 18 Haziran akşamı Hakkâri kent merkezinde dört genç arasında kavga çıktı.

Olay kısa süre içinde gençlerin mensup olduğu Ertoşi ve Pinyanişi (Zeydan) aşiretleri arasında bir çatışmaya dönüştü.

Doğan Haber Ajansı, dün ellerinde sopa ve bıçaklarla toplanan Ertoşi ve Pinyanişi aşireti mensupları Bulvar Caddesi'nde karşılaştıklarını, BDP'liler ve iki aşiretin liderlerinin araya girmesiyle kavganın önlendiğini bildirdi.

Daha sonra akşam TSİ 19.00 sularında Bağlar Mahallesi'ndeki Pinyanişi Aşireti mensubu Mustafa Er'in evinin basıldığı ve silahlı saldırıda Mustafa Er'in hayatını kaybettiği oğlunun ise yaralandığı kaydedildi.

Akşam saatlerinde Ertoşi aşireti adına Mehmet Adıyaman ile Pinyanişi aşiretiadına Orhan Pirozbeyoğlu, çatışmanın halka zarar verdiğini belirterek, sağduyulu davranılması çağrısında bulundu.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Hakkâri çarşı merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı. Kentte eczane ve fırınların bile kapalı olduğu bildiriliyor.

Uzlaştırma girişimlerinin bugün de devam edeceği anlaşılıyor.

Hakkâri'deki olayların nasıl yorumlanabileceği üzerine ise farklı görüşler öne sürülüyor.

Fırat Haber Ajansı adını vermediği bazı görgü tanıklarının dünkü ev baskınının ardında korucuların bulunduğu yolundaki iddialarına yer verdi.

Olayın boyutlarının bu kadar büyümesi, Twitter'da da nedenleri ve sonuçları üzerine #HakkarideNelerOluyor etiketi altında tartışma yarattı.

Kendisi de Hakkarili olan gazeteci ve yazar İrfan Aktan "Hakkâri'deki çatışma derin devletin emellerine indirgenirse, savaşın yarattığı toplumsal tahribat gözden kaçırılır" yorumunu yaptı.