BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone 6'nın fiyatı el yakacak...

iPhone 6'ya ait olduğu iddia edilen fotoğrafların yenileri internete sızdı.

Abone ol

iPhone 6'nın yeni görüntüleri yayınlandı. iPhone 6'nın yayınlanan bu son fotoğrafları gerçek mi? iPhone 6'nın beyaz renkli modeli nasıl görünüyor? iPhone 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? iPhone 6 eylülde mi yoksa ekimde mi satışa çıkacak? Dayanıklılık testlerinden oldukça başarılı bir sonuç olan iPhone 6'nın camı kırılmaz bir yapıya mı sahip? iPhone 6'nın kamerası kaç megapiksel olacak? iPhone 6'nın Türkiye çıkış fiyatı 3 bin TL'yi bulacak mı? iPhone 6'nın şarjı ne kadar dayanacak? iPhone 6 geniş ekranlı mı olacak? İşte iPhone 6 hakkında merak edilenler...

 İPHONE 6'DA PARMAK İZİ SENSÖRÜ YER ALACAK MI?

Apple'ın bir sonraki nesil akıllı telefonu olacağı söylenen iPhone 6 hakkındaki sızıntılar dur durak bilmeden gelmeye devam ediyor. Daha önce bir çok görseli, prototipi ve maketi sızan akıllı telefonun şimdi de parmak izi sensörü yani Touch ID sensörü sızdırıldı.

İlk olarak iPhone 5S'de karşılaştığımız parmak izi sensörünün bir sonraki nesil iPhone'da da kullanılacağına kesin gözle bakılırken, bazı kullanıcılar Apple'dan daha iyi bir sensör kullanmasını istiyordu. Bazı durumlarda parmak izlerini tanımakta güçlük çeken Touch ID'nin iPhone 6'da çok daha gelişmiş olacağı ortaya çıktı.

2.20140721112455.jpg

Sızan görüntülerde iPhone'un büyüyen kasası ile birlikte az da olsa büyüdüğü görülen Touch ID sensörünün yüzeyinde de çeşitli değişiklikler yapıldığı anlaşılıyor. Sızıntı kaynağına göre çok daha farklı bir şekilde üretilen yeni sensör, eskisine oranla çok daha stabil çalışacak.

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'in son sürümü iOS 8 ile birlikte 3. parti geliştiricilere açılan Touch ID'ye eskisine oranla çok daha fazla görev düşecek. Uygulamalara girişte de kullanabileceğiniz Touch ID sensörünün daha doğru çalışması özellikle bankaların mobil uygulamaları gibi uygulamalarda hayati önem taşıyor.

İPHONE 6'NIN ŞARJI 2 HAFTA DAYANACAK MI?

Apple, şarj olmadan haftalarca çalışabilen telefon, tablet ve laptop'lara öncülük edebilir.

İngitere merkezli firma Intelligent Energy, yaptığı açıklamada ortak çalıştığı "uluslararası bir elektronik şirketiyle" ve "ABD'de önde gelen kaynaklarla" bir dizi patent satın aldıklarını söyledi. İki firma, şu sıralar "yakıt hücreleri" yoluyla elektronik cihazlara günlerce ve hatta haftalarca güç sağlamak üzere çalışıyorlar. Daily Mail'in haberine göre Intelligent Energy'nin yakıt hücreleri, hem doğa dostu, hem de verimliler ve böylece pili uzun süre dayanan, çevreye saygılı elektronik cihazların üretimine izin veriyorlar.

3.20140721112555.jpg

Apple ile Intelligent Energy arasındaki ortaklığın fısıltılardan ileriye giden kanıtları da var. Intelligent Energy'nin COO'su Joe O'Sullivan'ın daha önce Apple'da görev yapmış olması ve şirketin Apple'ın Cupertino'daki yönetim merkezine yakın bir yerde, San Jose, Kaliforniya'da bir ofis açması, ortaklığın gerçek olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Intelligent Energy, Suzuki ve Boeing gibi firmalara teknoloji satan bir firma; ancak yakıt hücresiyle çalışan tüketici elektronikleri rüyası, henüz gerçeğe dönüşmedi. Apple, 2011'den bu yana yakıt hücrelerini MacBook'a koymaktan bahsediyor. Kim bilir, belki de fikrin hayata geçme zamanı gelmiştir.

ÇAKMA İPHONE 6 500 TL'YE SATIŞA ÇIKTI

iPhone 6'yı biz tüm dünya ile birlikte Eylül ayında beklerken Çin'de halihazırda satışa sunuldu bile! Elbette gerçeği değil, klonu!

Apple'ın dört gözle beklenen ve bugüne dek sayısız fotoğrafı yayınlanan telefonu iPhone 6'nın nasıl özellikler taşıyacağı henüz net değil; ancak cihazın iki farklı modele sahip olacağı ve birinin geniş ekran kullanacağı düşünülüyor.

4.20140721112652.jpg

Tam bu noktada ise Çinli bazı işgüzarlar fırsatı kaçırmıyor ve Apple'dan önce sözde iPhone 6'yı ülkede satışa sunuyor! 500 TL'ye satılan ve kimi iOS işletim sistemiyle, kimi ise iOS'un arabirimini kullanan başka bir işletim sistemini kullanan çakma iPhone 6'yı görenler gözlerine inanamıyor.

Çakma iPhone 6'yı bir diğer çakma telefon olan Galaxy S3'le fotoğraflayan bir kullanıcı ise fotoğrafı internete yükleyerek olayı ortaya çıkardı.

İŞTE BEYAZ  İPHONE 6 'NIN İLK FOTOĞRAFI


Phone 6'nın arka kapağından ön kısmına, farklı bileşenlerinin sızdığına şahit olduk. Ancak bu seferki sızıntı, iPhone 6'nın son halini yansıtıyor olabilir.

2012'de IPhone 5'in de resmini ortaya çıkarmayı başaran KitGuru'nun yayınladığı karede beyaz bir iPhone görünüyor. Sızıntının gerçek olduğunu doğrulamanın bir yolu olmasa da, KitGuru'nun daha önce iPhone 5'i sızdrımış olması, gerçeklik ihtimallerini artırıyor.

5.20140721112829.jpg 

Bununla birlikte cihazın kapalı olması ve yan taraftaki ses düğmelerinin bulunduğu kısmın çok da kaliteli görünmemesi, şüphe doğurmuyor değil. Sizce bu kare, gerçek iPhone 6'ya ait olabilir mi?

İPHONE 6 NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR

iPhone 6 üretiminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle cihazın çıkış tarihi ertelenebilir. Peki iPhone 6 ne zaman gelecek? iPhone 6'yı bu yıl görecek miyiz?

Önde gelen bir Apple analistinin iddiasına göre iPhone 6'nın büyük modelinde ciddi üretim sorunları yaşanıyor. Sorunların Apple'ın iPhone 6'nın bu modelinin çıkışını geciktirmesine yol açabileceği ileri sürülüyor.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'nun araştırma notunda yer alan bilgilere göre Apple, 4.7 inç'lik iPhone 6'nın üretiminde yaşadığı zorlukları 5.5 inç'lik modelde çok daha yoğun olarak yaşıyor. Analist, "5.5 inç'lik iPhone 6'nın 2014 bitmeden önce çıkmayabileceğini veya Ekim ayında çok kısıtlı sayıda piyasaya sürülebileceğini" söylüyor.

Apple'ın hücre-içi ekran paneli ve metal kasayla ilgili üretim sıkıntıları yaşadığı söyleniyor. Bunun yanında Kuo'dan alıntı yapan AppleInsider'a göre 5.5 inç'lik modelin safir cam gövdesi, "yakın zamanda düşme testlerini geçmekte zorlanabilir." Kuo, internette dolaşan safir cam gövdeli 4.7 inç'lik iPhone 6 görüntülerine rağmen, sadece 5.5 inç'lik modelde safirin kullanılacağına inanıyor.

iPhone 6'nın 5.5 inç'lik modelinde üretim sıkıntıları yaşandığına dair raporlar, daha önce de ortaya çıkmıştı. Ancak Bloomberg, geçen ayki raporunda iki modelin üretiminin de bu ay başlayacağını söylemişti.

İPHONE 6 'NIN EKRANI ÇİZİLMELERE KARŞI DAYANIKLI MI OLACAK?

Apple'ın beklenen bombası iPhone 6'nın ekranı Gorilla Glass yerine safir camdan mı meydana gelecek? İşte iPhone 6 üzerine son gelişmeler...

Gün geçmiyor ki Apple'ın eylül ayında tanıtacağı telefonu iPhone 6'yla ilgili yeni bir gelişme, yeni bir fotoğraf olmasın. Bugüne dek iPhone 6'yla ilgili öğrendiğimiz belki de en olası bilgi mevcut iPhone'lara kıyasla yeni iPhone ekranının daha geniş olacağı. Ancak kimi kaynaklar, Apple'ın ekranında daha çok kamera lenslerinde kullanılan safir camdan faydalanacağını öne sürüyor.

Marques Brownlee isimli bir YouTube kullanıcısı safir ekranı test eden bir video yayınladı. Videoda bıçakla ekranı defalarca çizmeye çalışan Brownlee tüm darbelere karşın ekranın çizilmediğini gözler önüne sererken, diğer yandan da ekranın esnekliğini de izleyicileriyle paylaştı.

6.20140721112936.jpg 

SAFİR CAM DEMEK PAHALI İPHONE 6 DEMEK

Ayrıca bu safir camın kullanılması kullanıcıları hem sevindirecek hem de üzebilecek bir durum. Gorilla Glass kullanılan ekranlara göre daha dayanıklı ve sağlam olduğu görülen safir ekranın kullanılması ile fiyat konusunda da bir artış olacak. Bu da kullanıcıların iPhone 6‘ya daha yüksek fiyatlarla ulaşacağını gösteriyor.

Elbette Apple'ın yeni iPhone'unda bu tip bir ekran kullanacağı henüz net değil; ancak lansman günü yaklaştıkça iPhone 6'yla ilgili çok daha kapsamlı bilgilere ve fotoğraflara ulaşacağımız kesin.

İPHONE 6'YI 10 BİN ROBOT ÜRETECEK

Eylül ayında piyasaya çıkması beklenen iPhone 6'nın robotlarce üretileceği açıklandı.

Apple, firması iPhone, iPad ve daha birçok cihazın üretimini yapan Foxconn fabrikasında radikal bir değişim kararı aldı. Foxconn, iPhone 6'nın üretimini bir süredir testleri süren robotlarla yapma kararı aldı.

Foxconn’dan yapılan açıklamada 10 bin robotun faaliyete geçeceği dile getirildi. Foxconn, bu robotların maliyetinin 20 bin ila 25 bin dolar arasında olduğunu söyledi.

Ortalama 300 bin akıllı telefonu üretebilecek kapasitede olan robotlarıın başka şirketlere satılmayacağı belirtildi. Bu arada Foxconn’un iPhone 6 üretimi için geçici 100 bin işçi alacağını açıklamış olması da kafaları karıştırdı.