BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.402,89
HABER /  GÜNCEL

Hacı Bektaş-ı Veli anılacak

Hacıbektaş-ı Veli, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde 16-19 Ağustos tarihleri arasında "Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri" ile anılacak

Abone ol

Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurtdışından çok sayıda yurttaşın katılımının beklendiği etkinliklere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diğer bakanlar, milletvekilleri ve siyasi parti genel başkanların da davet edildiği şenliklere, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bu yıl da katılmayacak.

Etkinlikler, 15 Ağustos'ta Hacı Bektaş Veli Dergahı'nı ziyaret ile başlayacak. Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu'nun katkıları ile aynı gün, Alevi Çalıştayının değerlendirileceği bir oturum gerçekleştirilecek. Açık hava konserleri ile semah gösterilerinin damgasını vuracağı şenlikte, Ali Asker, Ali Çağan, Cengiz Özkan, Dertli Divani, Emre Saltık, Emrah Mahsuni, Erdal Akkaya, Erdal Erzincan, Esra Öztürk, Ferhat Tunç, Gülcihan Koç, Hüseyin Beydilli, Mazlum Çimen, Mercan Erzincan, Muharrem Temiz, Mustafa Özarslan Ve Grup Çığ, Nurettin Rençber, Pınar Sağ, Taner Özdemir, Telli Kılıç, Tolga Sağ sahne alacak.

Öte yandan 18 Ağustos Salı günü ise Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde Ahmet Gökçe, Mustafa Ermiş, Nafiz Yılmaz, Cemil Gören ve Ali Metin tarafından şiir dinletisi gerçekleştirilecek.