BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.441,88
HABER /  RAMAZAN

Günün iftar menüsü: Yalancı kolay su böreği nasıl yapılır?

Ramazan ayının bugün altıncı gününe geldik. Serin bir meyve suyu ve yanında mis gibi bir börekle bir iftar sofrası hazırlamak ister misiniz işte size günün menüsü ve birbirinden lezzetli tarifler...

Abone ol

Hz. Mevlana dediği gibi " Oruç, özlem çekenlerin gönüllerini, canlarını öyle tazeleştirir ki, zavallı balığı bile su o kadar tazeleştirmez". Ramazanın gelişiyle birlikte yüreklerimize huzur geldi.  

Mutfağımız da ki hazırlıklarda aynı hız ve heyecanla devam etmekte tabiyki. Hem sahur için hem de iftar için çok kolay hazırlanabilecek lezzetli bir böreğimiz misafir bu gün. Yanında ise evde kendimizin yapacağı sağlıklı vişne suyumuz var.

O halde önce menümüz ve tarifler ile birlikte maharetli eller iş başında...

MENÜ

Salçalı Un Çorbası
Patates Musakka
Peynirli ve Cevizli Erişte
Tarçınlı Vişne Suyu
Yalancı Su Böreği

           

Yalancı Kolay Su Böreği

Bakmayın siz yalancı olduğuna kendileri çok sahici ve lezzetlidir. Aslını aratmayacak kadar da gerçektir

Su böreği yapmak zor kim uğraşana diyenler için buyrun efendim kolayı ile ağzınızı  tadlandırın.

Malzemeler

6 adet yufka
500 gr peynir
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
4 adet yumurta
Yarım demet maydanoz

Yapılışı

Öncelikle bir kasede  peyniri ve ince kıyılmış maydanozları harmanlıyoruz. Başka bir kasede yumurtaları kırıp çatalla çırpıyoruz.Üzerine süt, su ve sıvı yağı ilave edip iyice karıştırıyoruz.

Fırın tepsisini veya bir borcamı yağlayalım. İlk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye serip üzerine bir miktar sos sürüyoruz. İkinci yufkayı üç dört parçaya bölüyoruz.  Parçaları tamamıyla sosa batırıp ıslatıyoruz. Yufkaları ilk yufkanın üzerine açarak seriyoruz. Aynı işlemi 2 yufka için daha yapıyoruz.

Daha sonra peynirli iç harcımızı koyup yayıyoruz. Kalan diğer yufkalarımızıda aynı şekilde sosa batırıp böreğimizin üzerine seriyoruz.İlk yufkanın kenarlarda sarkan kısımlarını içeri doğru yerleştiriyoruz.

Su böreğini çiğ haldeyken kesiyoruz ve kalan sosu böreğin her tarafına gelecek şekilde döküyoruz. Böreği 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.Su böreğini 180 derecede ısıtılmış fırında, altı ve üstü kızaracak şekilde 40 dakika pişirin.

Yalancı su böreğiniz servise hazır. Afiyet olsun emek veren elleriniz dert görmesin.

               

Vişne Suyu nasıl yapılır?

Malzemeler

Yarım kilo vişne
9-10 adet erik
1 su bardağı şeker
10 su bardağı su
1 adet kök tarcın
5-6 adet karanfil
3-4 adet defne yaprağı

                

Yapılışı

Suyumuzu tencere koyup vişneleri ve erikleri içine atıyoruz beraberce kaynıyorlar. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmamıza gerek yok. Ben yazın bol bol vişne alıp dolaba koyuyorum böylelikle sağlıklı harika bir içeceği her daim yapma fırsatım olabiliyor :)

Şekerimizi en başta koymuyoruz ki kaynadıkça daha çok tat vermesin. Şekerimizi de ekledikten sonra şeker eriyene kadar kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz.  İçerisine kök tarçını defne yapraklarını ve karanfili ekleyip soğumaya bırakıyoruz.  Acılaşmaması için kök tarcını daha sonra mutlaka içinden alıyoruz.

İster içecek olarak isterseniz de hoşaf olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun serinlik versin.