BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.418,95
HABER /  GÜNCEL

Jandarma'nın ilk kadın komutanı Songül Yakut da şehit oldu

Türkiye'nin ilk kadın jandarma karakol komutanlarından şehit Jandarma Yarbay Yakut'un ailesine acı haber verildi. Songül yakut'un cenaze töreninden yürek yakan haberler geldi.

Abone ol

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Türkiye'nin ilk kadın jandarma karakol komutanlarından Jandarma Yarbay Songül Yakut'un (41) ailesine acı haber ulaştı.

FETÖ KUMPASI İLE ORDUDAN UZAKLAŞTIRILMIŞ

Bu arada şehit Yarbay Songül Yakut'un, geçtiğimiz yıllarda binbaşı rütbesindeyken Balyoz Davası sürecinde görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Akrabalarından edinilen bilgiye göre o dönem FETÖ'nün kumpası ile ordudan uzaklaştırılan Yakut'un hukuk mücadelesi başlattığı ve suçsuz olduğu kanıtlanınca yeniden göreve döndüğü belirtildi.

Şehit Songül Yakut'un annesi yürekleri dağladı cenazeden ağlatan anlar!

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi'nde yaşayan anne Sebahat Yakut'a şehadet haberini sağlık ekipleri nezaretinde Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan ve askeri yetkililer verdi.

UZUN SÜRE KABULLENEMEDİ

Kızının şehit haberini alan anne, gözyaşlarını tutamayarak ağıt yaktı. Kızının şehit haberini öğrenen Sebahat Yakut, gözyaşlarına boğuldu. sağlık ekiplerinin de müdahalede bulunduğu acılı anne kızının şehit olduğunu uzun süre kabullenemedi.

EVİ ANNESİ İÇİN GEÇEN YIL YAPTIRMIŞ

Şehit Yakut'un Ören Mahallesi'ndeki evi annesi için geçen yıl yaptırdığı ve tarla işlerinde işçilerle beraber çalıştığı öğrenildi. Babası Seydi Yakut'u küçük yaşlarda kaybeden ve bekar olan şehidin 4 kardeşinin olduğu, hepsinin il dışında yaşadığı belirtildi.

AİLE İÇİ ŞİDDETE KARŞI ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORDU

Ankara Beypazarı ve Diyarbakır'da görev yapan Yarbay Yakut, görev bölgelerinde aile içi şiddete karşı yürüttüğü çalışmalarla tanınıyordu.

ŞEHİT OLMADAN SAATLER ÖNCE ANNESİYLE ALACAKLARI ÇİM MAKİNESİNİ KONUŞMUŞLAR

Songül Yakut'un şehit olmadan saatler önce annesiyle tarlada kullanmak için alacakları çim makinesiyle ilgili telefonda görüştüğü de ifade edildi.

FETÖ KUMPASI MAĞDURUYDU

Yarbay Songül Yakut'un şehit olmasının ardından ailesi şu mesajı paylaştı; 

"Bana geldiğinde çok üzgündü. O güzel gözleri çakmak çakmaktı. Binbaşı Songül. İğrenç feto çetesinin ordudaki uzantılarının hışmına uğrayıp, uzaklaştırılmıştı.  Sonunda verilen hukukî mücadele sonunda beraat edip çok sevdiği mesleğine döndü. Rütbesini aldı ofise geldi Yarbay rütbesini kutladık. Tayin olacaktı ayrıl gitme dedim. Dinlemedi güzel kızım. Tayini Şırnak'tı. Düşen helikopterde şehit düştü. Güzel kızım, biz yıkıldık. Ama sana söz mücadeleye devam edeceğiz. Melekler yoldaşınız olsun, yolunuz ışıklarla dolsun. Seni üzenlerin hepsi yerle yeksan olsun."

NAZLI ÇELİK YIKILDI

Spiker Nazlı Çelik, bir süre önce ziyaret ettiği Yarbay Songül Yakut'un dün akşam düşen askeri helikopterde şehit olduğu haberini sosyal medya hesabından paylaştı. Nazlı Çelik, bir süre önce haber için o bölgeye gitmiş, orada çekimler yapmıştı. O çekimlerde Nazlı Çelik, Yarbay Songül Yakut’u da ziyaret etmiş, onunla konuşmuş ve fotoğraf çektirmişti.

Çelik, sosyal medya hesaplarından Şehit Yarbay Songül Yakut ile bir fotoğrafını paylaştı ve paylaşımlarının altına şunları yazdı:

Instagram: “Türkiye’nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Şehit Yarbay Songül Yakut. Acılar tarifsiz. Dün yan yana oturup memleket sevdasını konuşuyorsun, dertlerinde kayboluyorsun. Bugün şehit haberini alıyorsun. Onlar ki bu ülkenin görünmez kahramanları, gittiler mi aramızdan yine sessizce! 13 şehidimizin ruhları şad olsun..”

Şehidin naaşı Malatya'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopterin kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşmesi sonucu 13 asker şehit olmuştu.

Jandarma ekipleri tarafından şehidin evine Türk bayrağı asıldı.