BIST 8.825
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,96
HABER /  MEDYA

Gülerce'ye Pensilvanya'dan uyarı!

Hüseyin Gülerce, 20 Aralık'ta hükümet ile cemaat arasındaki gerginliğin bitirilmesi için girişimde bulunduğunu; ancak engellendiğini söyledi.

Abone ol
Hüseyin Gülerce, 17-25 Aralık süreci sonrası, hükümet ile cemaat arasındaki gerginliği çözmek için bazı adımlar attığını; ancak Pensilvanya'dan kendisinin uyarıldığını söyledi. Bu telefon görüşmeleri sonrası Gülen'in kesinlikle sulh istemediğini anladığını kaydeden Gülerce, telefondaki kişinin kendisine bir adım dahi atmaması konusunda uyardığını söyledi.

Gazeteci- yazar Hüseyin Gülerce, Beyaz TV'de bir kez daha 17-25 Aralık süreci sonrası yaşananları anlattı. Önceki gece verilen tahliye kararlarının da konuşulduğu programda Gülerce, 20 Aralık 2014 günü yaşananları anlattı.

"ACABA SULH OLABİLİR Mİ?"

'7 Şubat 2012'deki MİT krizinden itibaren Mayıs 2014'te Zaman'dan ayrıldığım güne kadar denge kurmaya çalıştığını ve hükümet ile cemaat arasında sulh olabilir mi? diyerek bazı adımlar attığını açıklayan Gülence, bu konuda Pensilvanya'dan kendisine iki telefon geldiğini ve o süreçten sonra da Fethullah Gülen ile ilgili kararını verdiğini söyledi. Gülerce şöyle konuştu;
 
"Kimlerin 'bir adım daha ileri gitme' dediğini, Pensilvanya'dan 10 dakika arayla hangi iki kişinin aradığını açıklayacağım. İş kötüye gidiyor mutlaka bir girişimde bulunmam lazım diyerek Ankara'da yaptığım bir hamle var. Bir yemekte bir insana ricada bulundum, hamlemle ilgili. Lokantadan bahçeye çıkınca 10 dakika arayla Pensilvanya'dan iki kişi aradı. İkinci kişi diyor ki; 'Şu anda ne yapıyorsan bir adım daha iler gitme.' Ben zaten orada 20 Aralık günü kesin kararımı verdim. Fethullah Gülen sulh istemiyor. Çünkü benim attığım adım sulh adımıydı. Ama Pensilvanya'dan gelen iki telefonla durduruldum.'