BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.442,08
HABER /  GÜNCEL

Gül: Sever'in kitabına sıcak bakmadım

11. Cumhurbaşkanı, son günlerde tartışma yaratan eski basın danışmanının kitabıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Gül, "Kitabın yazılmasına sıcak bakmadığımı Ahmet Sever'e söyledim" dedi.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerde tartışma yaratan eski basın danışmanı Ahmet Sever'in yazdığı "Abdullah Gül İle 12 Yıl" kitabıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Gül, kitabın yazılmasına sıcak bakmadığını Ahmet Sever'e söylediğini belirtti.

Abdullah Gül yazılı açıklamasında, daha önce de cumhurbaşkanlarının basın müşavirlerinin görevleri sonrası tecrübeleriyle ilgili kitaplar yazdırdıklarının bilindiğini hatırlattı.

Gül, uzun yıllar danışmanlığını yapan Ahmet Sever'in de aynı şekilde gözlemlerine, tanıklıklarına ve çevresinden edindiği izlenimlere dayanan bir kitap yazdığını belirtti.

"Bu kitabın bazı çevreler tarafından farklı mecralara çekilmeye çalışıldığını üzülerek görmekteyim" diyen Gül'ün yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Söz konusu kitabın benim tarafımdan yazdırıldığı, dikte ettirildiği, onaylandığı veya aynen görüşlerimi yansıttığı gibi yanlış bir algının kamuoyunda oluşturulması yönünde çaba harcayanlar bulunmaktadır. Bu kitabın hazırlığında herhangi bir yönlendirmem veya müdahalem söz konusu olmadığı gibi kitabın yazılmasına sıcak bakmadığımı Ahmet Sever'e aktarmıştım."

'Dünya görüşümde sansüre, baskıya yer yok'

"Kamuoyunun çok iyi bildiği gibi benim inançlarımda ve dünya görüşümde sansüre, baskıya yer yoktur. kişilerin düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı en büyük hassasiyetlerimden birisidir. Bunun bir gereği olarak danışmanım dahi olsa kitap yazması ya da yazmaması şeklinde bir telkinim olmaz. Bu sebeple hiç kimse bu kitaba farklı anlamlar yüklememeli, buradan farklı siyasi sonuçlar çıkarmamalıdır."

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Ahmet Sever'i eleştirmiş ve Sever ile ilgili olarak "Kitapla partimize bir el bombası atmak istediğini görüyoruz" yorumunu yapmıştı.

CNN Türk televizyonuna konuşan Ahmet Sever ise Tayyar'a, "Benim bombalarla işim olmaz. Bir kitabı bombayla özdeşleştirmek bana çok ters gelen bir şey. Bombayla kitabı, bir benzetme olarak bile birlikte kullanmak çok yakışıksız bir şey bana göre" yanıtını vermişti.

Ahmet Sever eski Cumhurbaşkanının siyasete dönme şartının da yönetimde "çiftbaşlılık olmaması" olduğunu söylemişti.

Kitapta, Gül'ün şu sözlerine de yer verilmişti:

"(Başbakan olmam halinde) Türkiye'yi kısa sürede yıldızının parladığı döneme tekrar götürürüm. AB sürecini yeniden canlandırırım. Dış politikadaki yanlışları düzeltirim. Ülke çok kutuplaştı, bunu giderecek adımları peş peşe atarım. Demokratikleşmeye ağırlık veririm. Haklarında yolsuzluk iddiası bulunan dört bakanı derhal Yüce Divan'a gönderirim."