BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.380,25
HABER /  GÜNCEL

HDP'li Altan Tan Demirel'i Allah'a havale etti

Süleyman Demirel'in ölümü ardından konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan tartışma yaratacak yorumlar geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Süleyman Demirel'in ölümü sonrası HDP'den birbiri ardına eleştiriler, açıklamalar geldi. Önce Pervin Buldan Demirel için "Hesap vermeden gidenlerden" dedi ardından da Altan Tan hesabı Allah'a havale etti.

Demirel'in ölümünün ardından İnternethaber'e özel açıklamalarda bulunan Altan Tan, Demirel için "Siyasetinden memnun değilim" dedi ve ekledi:

"Ama kararı Cenab-ı Allah verecek!"

Demirel'in siyasetinde Özal ekolünü takip etmemesini de eleştiren Altan Tan, "Özal'ın çizdiği perspektif içerisinde siyaset yapabilmiş olsaydı Türkiye yıllarını kaybetmezdi" diye konuştu.

DEMİREL'LE ÖZEL İLİŞKİM HİÇ OLMADI

Demirel ilk Başbakan olduğunda kendisinin ilkokul öğrencisi olduğunu hatırlatan Altan Tan'ın açıklamalarının detayları şöyle:

"Benim Süleyman Demirel ile hayatım boyunca şahsi bir münasebetim hiç olmadı. Necmettin Erbakan'la, Fethullah Gülen'le, Tayyip Erdoğan'la, birçok siyasetçi ile bire bir diyaloğum oldu ama Demirel'le hiçbir şekilde özel bir ilişkim, dostluğum olmadı.

SİYASİ DEĞERLENDİRMEM OLUMSUZDUR

O ilk Başbakan olduğu vakit ilkokul birinci sınıftaydım, 1965'ten sonra 6 sefer gitti, 7 sefer geldi, Cumhurbaşkanlığı da dahil birçok görevde bulundu. Tabii ki bir ölüm anında söylenecek sözler başkadır ama siyasi değerlendirmem olumsuzdur. 

ÖZAL GİBİ OLSAYDI TÜRKİYE YILLARINI KAYBETMEZDİ

Türkiye'deki siyasi duruşu, siyasetin içindeki yeri, Türkiye'nin önünü açan, demokrasinin önünü açan bir duruş değildi. Daha açık konuşmak gerekirse bir Özal misyonu içinde olmamıştır malesef, keşke olsaydı. Özal'ın çizdiği perspektif içerisinde siyaset yapabilmiş olsaydı Türkiye yıllarını kaybetmezdi. 

Artık vefat eden bir kişi için söylenecek şey; Allah'ın divanına varmıştır, kararı Cenab-ı Allah verecektir, ama ben vatandaş olarak 40 yıl sürdürdüğü siyasi çizgisinden memnun değilim.