BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  GÜNCEL

Gül: Kadınlar pastadan eşit pay alamıyor

Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, dünyanın büyük bir bölümünde kadınların pastadan eşit pay alamadığına dikkati çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, büyükelçi ve büyükelçi eşlerine yeni yıl dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verdi.

Yemeğe, Endonezya, Lüksemburg, Filipinler, Hindistan ve Sri Lanka'nın kadın büyükelçileri, büyükelçi eşleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in eşi Reyhan İsen, AB'den Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın eşi Reyhan Bağış, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun eşi Canan Koru ile uluslararası kuruluşların kadın temsilcileri ve temsilci eşleri katıldı.

Yemekte Devlet Opera ve Bale sanatçılarından oluşan grup, 5 kıtayı temsilen Türkçe ve diğer dillerde parçalar seslendirdi. Yemeğe yaklaşık 110 davetlinin katıldığı öğrenildi.

Gül, yemekte yaptığı konuşmada, ekonomik krizlerden, afetlerden ve savaşlardan en fazla etkilenenlerin kadınlar ve çocuklar olduğuna işaret etti.

KADINLAR PASTADAN EŞİT PAY ALAMIYOR 

Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şu bir gerçek ki bugün dünyanın büyük bir bölümünde kadınlar sağlık, istihdam, sosyal güvence ve eğitim imkânlarından hak ettikleri ölçüde faydalanamıyor; üretime yeterince katkıda bulunamıyor ve nihayetinde de pastadan eşit pay alamıyor. Oysa kadın, annelik vasfıyla yeni nesillere, dolayısıyla tüm topluma şekil verendir. Huzurlu ve gelişmiş toplumlara ancak güçlü ve mutlu kadınlarla ulaşılabilir. İşte bu nedenle kadının güçlendirilmesi meselesi, Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri doğrultusunda da ele alınan en önemli konular arasındadır ve ülkelerin gündeminde önemli bir yer tutmaktadır.''