BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.443,58
HABER /  DÜNYA

Gül, Ban’ın yüzüne de söyledi

BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York’ta, BM Genel Sekreteri Ban ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül, Suriye’de krizden çıkılmasını...

Abone ol

BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York’ta, BM Genel Sekreteri Ban ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül, Suriye’de krizden çıkılmasını sağlayacak kapsamlı bir siyasi stratejinin belirlenmesi gerektiğinin altını çizerek, BM’nin itibarı ve güvenilirliği açısından artık somut adım atılmasının vaktinin geldiğini söyledi.

“BM’NİN İTİBARI VE GÜVENİLİRLİĞİ İÇİN ARTIK SOMUT ADIM ATILMALI”
Cumhurbaşkanı Gül, görüşmede, Suriye’deki kimyasal silahların temizlenmesine ilişkin anlaşmanın olumlu olduğunu belirtirken, meselenin sadece kimyasal silahlar olmadığını söyledi. Suriye’de krizden çıkılmasını sağlayacak kapsamlı bir siyasi stratejinin belirlenmesi gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, BM’nin itibarı ve güvenilirliği açısından artık somut adım atılmasının vaktinin geldiğini söyledi.

“TÜRKİYE’NİN KIBRIS KONUSUNDA KAPSAMLI ÇÖZÜM İRADESİ NETTİR”
Kıbrıs konusundaki görüşlerini de aktaran Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin kapsamlı çözüm iradesinin net olduğunu, bu yaklaşımın Kıbrıslı Türkler tarafından da paylaşıldığını anlattı. Cumhurbaşkanı Gül, Rum tarafının bu adımlara karşılık vermesi halinde çözüm yolunda ilerleme sağlanacağını kaydetti.

“FİLİSTİN-İSRAİL ARASINDAKİ GÖRÜŞMELERİ DESTEKLİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, Filistin ile İsrail arasındaki görüşmelere desteğini de ifade etti.

BAYAN GÜL, BM GENEL SEKRETERİ’NİN EŞİ TARAFINDAN VERİLEN DAVETE KATILDI
Cumhurbaşkanı Gül’e ABD ziyaretinde eşlik eden Hayrünnisa Gül, BM Genel Sekreteri’nin Eşi Ban Soon-taek tarafından heyet başkanlarının eşleri onuruna düzenlenen çay davetine katıldı. BM Genel Sekreteri’nin konutundaki davet basına kapalı olarak gerçekleşti.
(İHA)