BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

G.Saray’dan Doğan Koloğlu mesajı

Galatasaray Kulübünden yapılan açıklamada, Doğan Koloğlu’nun Türk sporuna yıllarca ışık tutan bir isim olduğu kaydedildi. <br/>Galatasaray K...

Abone ol

Galatasaray Kulübünden yapılan açıklamada, Doğan Koloğlu’nun Türk sporuna yıllarca ışık tutan bir isim olduğu kaydedildi.
Galatasaray Kulübü, Doğan Koloğlu’nun vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Mesajda, “Yalnızca Galatasaray’ın değil, Türk sporunun efsane isimlerinden Doğan Koloğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. 86 yaşında hayata gözlerini yuman Koloğlu’nun cenazesi cuma günü toprağa verilecek.
Galatasaray’daki sporculuk, teknik adamlık ve yöneticilik görevlerinin ardından Türk sporuna milli takım bazında da hizmet eden Doğan Koloğlu, daha sonra spor basınında görev yapmaya başladı. Sadece Türk futbolunu değil, dünya futbolunu yakından takip eden ve çalıştığı gazetelerde Türk futbolunun gelişimi adına makaleler kaleme alan Doğan Koloğlu, Türk sporuna yıllarca ışık tutan bir isim oldu. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz” denildi.

DOĞAN KOLOĞLU KİMDİR ?
Doğan Koloğlu, 1927 yılında Sürmene’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. Lise’de kardeşi Orhan Koloğlu ile “biraderler” olarak anıldı. Koloğlu, spora da Galatasaray Lisesi’nde başladı ve daha sonra Galatasaray Futbol Takımı’nda hem oyuncu, hem teknik direktör olarak görev yaptı. Galatasaray’daki görevlerinin ardından milli Takım’da görev aldı. 1963 yılında TSYD’nin ilk üyelerinden oldu. 1981-1984 yıllarında bu derneğin genel başkanlık görevini üstlendi. Akşam, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin spor bölümlerinde yönetmen, yazı işleri müdürü ve spor yazarı olarak hizmet verdi. Basın kuruluşlarının yönetim kurullarında görevler aldı.
(İHA)