BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gözaltılar Ahmet Altan'ı da isyan ettirdi

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan gazeteciler Taraf yazarı Altan'ı da isyan ettirdi

Abone ol

Gazetecilerin Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınması darbecilerin ortaya çıkarılmasına tam destek veren Taraf'ı bile isyan ettirdi. Son gözaltıları, "Ergenekon bu mu?" başlığıyla manşete çıkaran Taraf gazetesinin baş yazarı Ahmet Altan da "Bu nasıl iş..." başlıklı yazısında son gözaltıları topa tuttu.

Son yapılan gözaltılarda dişe dokunur tek ismin Susurluk'ta adı geçen MİT'çi Kaşif Kozinoğlu olduğunu savunan Altan diğer isimlere baktığında ise "Ne oluyor?" sorusunu sordu. "Danıştay cinayetinden, toprağa gömülü silahlardan "kitap göndermeye" mi geldik?" diyen Altan'ın çarpıcı yazısından satır başları şöyle:

GÖMÜLÜ SİLAHLARDAN KİTAP GÖNDERMEYE...

"Ahmet Şık, Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte Ergenekon konusunda en dürüst, en kapsamlı, en açıklayıcı kitaplardan birini yazmış bir gazeteci. Nokta dergisinde, "Darbe Günlüklerini" ortaya çıkartan ekibin önemli bir parçası. Şimdi siz sabaha karşı evini basıp böyle bir adamı gözaltına alıyorsanız, elinizde onun Ergenekon üyeliğiyle ilgili "Oda TV'nin bilgisayarlarında onun yeni kitabının kopyalarını bulduk"tan öte, çok ciddi ve inandırıcı kanıtlar olması gerekir. Ahmet Şık, "Ben kitabımı Soner Yalçın'a göndermedim" diyor.
De ki gönderdi. Birine kitabını gönderdiyse bu suç mu? Ergenekon üyeliği, "kitap gönderme" düzeyine mi düşürülecek? Danıştay cinayetinden, toprağa gömülü silahlardan "kitap göndermeye" mi geldik?

BUNUN ALTINDAN HÜKÜMET KALKAMAZ

Şık'ın yazdığı yeni kitabın, "polis içindeki cemaatçi yapılanmayla" ilgili olduğu söyleniyor.
Eğer bu gazeteci, ortada ciddi bir belge, bir bilgi, bir kanıt yokken sadece böyle bir kitap yazdığı için gözaltına alındıysa; bunun altından ne hükümet, ne Adalet Bakanı, ne İçişleri Bakanı, ne savcı, ne polis, ne de "cemaat" kalkabilir.

ODA TV'YE KÖTÜ YAYINCILIKTAN DAVA AÇILABİLİR

Oda TV'nin yayıncılığının bana sorarsanız gazetecilikle hiçbir ilgisi yoktur ama "kötü yayıncılık" örgüt üyeliğine girmez, isterseniz "iftira" attıkları için, yalan söyledikleri için dava açabilirsiniz ama elinizde sağlam bir kanıt yoksa "Ergenekon üyesi" diyemezsiniz.

MUHALİFLER SUSTURULUYOR ŞÜPHESİ

Ergenekon üyesi olduklarına dair elinizde inandırıcı belgeler ve kanıtlar var mı? Eğer bu kanıtlar ortaya konmazsa, "hükümetin, cemaatin ve polisin" kendilerine muhalif olarak gördükleri insanları "Ergenekon üyeliğini" bahane ederek susturduğu iddiası fevkalade inandırıcı bir hale gelecektir.