BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gordon Brown ve Osborne ifade veriyor

İngiltere'de medya ve siyaset ilişkisinin irdelendiği Leveson soruşturması kapsamında

Abone ol

İngiltere’de medya ve siyaset ilişkisini mercek altına alan Leveson soruşturması kapsamında İngiltere eski Başbakanı Gordon Brown ve Maliye Bakanı George Osborne bugün ifade verecek.

Bu hafta içinde Başbakan David Cameron da soruşturma kapsamında dinlenecek.

Osborne’a, News of the World’ün eski editörü Andy Coulson’ın, Muhafazakârlar tarafından önce partiye daha sonra Başbakanlık'a basın danışmanı olarak işe alınmasına ilişkin sorular yöneltilecek.

Gordon Brown da görevde olduğu süre içinde News International ile nasıl bir ilişkisi olduğuna dair soruları yanıtlayacak.

Medya ve siyaset ilişkisinin irdelendiği soruşturma kapsamında son olarak Kültür Bakanı Jeremy Hunt, 6 saat boyunca BSkyB ihalesinin idaresinin kendisine verilmesi ile ilgili ifade vermişti.

Bugün ifade verecek olan Gordon Brown’a, Rupert Murdoch’la ilişkisine dair sorular yöneltilmesi bekleniyor.

News International’a bağlı News Corp şirketinin patronu, Nisan ayında verdiği ifadesinde, Sun gazetesinin 2009 yılında İşçi Partisi’nden desteğini çekip Muhafazakârların yanında olacağını açıklamasının ardından, Brown’un kendisini telefonla arayıp ‘dengesiz’ bir ruh hali içinde ‘medya imparatorluğuna savaş ilan ettiğini’ söylemişti.

Eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown, şirketi tehdit ettiği iddiasını yalanlamıştı.

Oğlu ile ilgili haber tartışılacak

Sun gazetesinin, 2006 yılında Brown’un kistik fibroz hastası oğlu ile yaptığı haberin de tartışılması bekleniyor.

Gazetesinin o dönemdeki editörü Rebekah Brooks, Leveson soruşturmasında verdiği ifadede haber için Brown ailesinden izin istediklerini belirtmişti ancak Gordon Brown ve eşi yalanladı.

Maliye Bakanı Osborne’a ise, BSkyB ihalesinin idaresinin verildiği Kültür Bakanı Jeremy Hunt ile ilişkisine dair sorular yöneltilecek.

Brown ve Osborne’un ardından Salı günü İşçi Partisi lideri Ed Miliband, eski Başbakan Sir John Major ve İşçi Partisi başkan yardımcısı Harriet Harman ifade verecek.

Başbakan Yardımcısı Nick Clegg Çarşamba günü, Başbakan David Cameron ise Perşembe günü ifade verecek.