BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

Kanada'da Hamilton kazandı

İlk grand prix zaferini Montreal'de kazanan McLaren sürücüsü Lewis Hamilton Kanada'dan yine zaferle ayrıldı.

Abone ol

Kanada Grand Prix'inde damalı bayrağı ilk sırada gören McLaren'den Lewis Hamilton Formula 1'de bu sezon yarış kazanan yedinci sürücü oldu.

Hamilton'un çifdt pit stop stratejisiyle yarıştığı Grand Prix'ide Alonso'nun tek pit stop stratejisi başarısız olurken, İspanyol sürücü lastiklerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle beşinciliğe gerilemek zorunda kaldı.

İlk grand prix zaferini elde ettiği Kanada'da yeniden birinci olmanın ''harika bir his'' olduğunu kaydeden Hamilton, ''Zor olacağını biliyordum, ama her dakikasından keyif aldım. Rakiplerimle aramdaki fark açılınca diğerlerinin tek pit stop stratejisiyle yarıştıklarını tahmin ettim, dolayısıyla farkı açmak için ciddi bir çaba gösterdim'' dedi.

Hamilton takım arkadaşı Jenson Button yarışı 16. sırada bitirirken sürücüler klasmanında da liderin 43 puan gerisine düşmüş oldu.

McLaren stratejisini iki pit stop üzerine kurmuş, rakipleri Ferrari ve Red Bull'un da benzer bir strateji izleyeceklerini öngörmüştü.

Son pit stopa bitime 20 tur kala 50. turda giren İngiliz sürücü, yıpranmamış lastiklerin sağladığı avantajla rakiplerini de hızla yakalayıp geçti.

Sebastian Vettel, Hamilton'a geçildikten sonra lastiklerinin artık tükendiğini anladığı anda yeniden pite girip yeni lastiklerle yarışa devam ederken, Alonso ve Ferrari yarışı aynı stratejiyle sürdürmeye devam etti.

İspanyol sürücünün stratejisinin yanlış olduğu arkasındaki rakipler kendisini yakalamaya başladıkları anda tescil edilmiş oldu.

Hamilton'ın gölgesinde kalsalar da başarılı performans sergileyen pilotlardan, yarışa 15. sırada başlayan Lotus sürücüsü Romain Grosjean ikinci, Sauber'den Sergio Perez de üçüncülüğü elde etti.

Geçen sezonun şampiyonu Sebastian Vettel ise Montreal'den dördüncülükle ayrıldı.