BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL

Gökten 30 kg buz düştü

Batman'ın bir Mezrası'nda bir evin bahçesine 30 kg ağırlığında buz düştüğü iddia edildi.

Abone ol

Batman'ın Sason İlçesi'ne bağlı Dörtbölük Köyü Bozdoğan Mezrası'nda bir evin bahçesine 30 kilogram ağırlığında buz düştüğü iddia edildi.
Önceki akşam saat 21.00 sıralarında Bozdağan Mezrası sakinleri, büyük bir sesle irkildi. Mezralarına roket veya uçak düştüğünü zanneden köylüler, sesin geldiği noktaya gidince, 30 kilo ağırlığında bir buz kütlesiyle karşılaştı.

Bir süre buza dokunmaya korkan köylüler, daha sonra "Buz Allah'tan geldi, şifalıdır" diyerek buzu yediklerini söyledi. Buzun tadının çok değişik olduğunu ve içinde ot parçalarının bulunduğunu belirten köylüler, 4-5 saat içinde eridiğini ifade etti. Buz parçasının yere düşmeden önce büyük bir ses duyulduğunu söyleyen mezra sakinlerinden Celal Kartal, "Evimin önünde oturuyordum. Havadayken uçak sesine benzer bir ses geldi. Uçak düştü sandım. Düşünce top sesine benzer bir patlama sesi işittik. Önce her an patlayabilir diye kimse yanına yaklaşmadı. Daha sonra 30 kilogram ağırlığında buz parçası olduğunu fark ettik" dedi.

Buz parçası evinin önüne düşen Mehmet Algan ise, "Evimin önünde Kazım Algan ve annem Ayşete ile beraber oturuyordum. 3 metre önümüzde büyük bir patlama sesi geldi. Ben roket zannettim ve hemen bütün elektrikleri yaktım. Sonra yanına yaklaştık ve baktık ki buz parçası. Yere düşünce üstteki ağacın dallarını kırdı. Düştüğü yerde de odun vardı. Onları da kırdı ve büyük bir çukur açtı. Yaklaşık 30-40 kilo civarı vardı. Bu ara bütün köylüler geldi. Evimize uçak düştü zannettiler. Sonra buz parçalarını toplayıp yediler" diye konuştu.

Buz parçalarını şifalı zannettikleri için yediklerini ifade eden Hikmet Algan, buzun yaklaşık 2 kilosunu kendisinin aldığını ve eriterek suyunu içtiğini söyledi. Buz kütlesinin herhangi bir evin üstüne düşmesi halinde büyük bir tehlikeye neden olabileceğine dikkat çeken köy sakinlerinden Metin Ağım, "Bu buz kütlesi, evin 3 metre yakınına düştü. Evin üzerine düşseydi, büyük ihtimalle ölümlere sebep olacaktı. Nerden geldiğini bilmiyoruz. Sadece köylüler, bu kütlenin gece gökyüzünden geldiğini gördü. Başka bir gezegenden mi geldi, herhangi bir uçaktan mı düştü, bulutlardan mı oluştu? Bilmiyoruz. Yetkililerin bu konuyu araştırmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.