BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.449,14
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay Dağlıca açıklaması TSK ne dedi?

DAĞLICA saldırısı için Genelkurmay'dan beklenen açıklama geldi. Ancak TSK Dağlıca şehit sayısını vermedi. Genelkurmay açıklaması şöyle oldu.

Abone ol

DAĞLICA saldırısı sonrasında Türkiye Genelkurmay Başkanlığı 'nın yapacağı yeni açıklamaya kilitlendi. TSK gece saat 02.20'de yaptığı ilk açıklamada rakam vermeden Dağlıca 'da şehitler ve yaralılar olduğunu duyurdu.
GENELKURMAY DAĞLICA ŞEHİT SAYISINI AÇIKLADI- YENİ AÇIKLAMA TIKLAYIN
Genelkurmay'ın yaptığı bu ilk açıklamada saldırının el yapımı patlayıcılarla düzenlendiği bilgisi yer aldı. TSK'nın yeni bir Dağlıca açıklaması yaparak kaç şehit olduğuna dair bilgi vermesi bekleniyor. Açıklamanın şehit ailelerine bilgi verildikten sonra yapılacağı tahmin ediliyor.

GENELKURMAY'IN İLK DAĞLICA AÇIKLAMASI
Dağlıca'da meydana gelen kanlı saldırının haberi ajanslara düşünce Türkiye Genelkurmay başkanlığına kilitlendi. Hakkari Valisi de şehitler olduğunu söyleyip açıklamanın TSK tarafından yapılacağını vurguladı. Saatler gece yarısını geçtikten sonra 02.20'de genelkurmaydan beklenen açıklama geldi. Ancak açıklamada Türkiye'nin merak ettiği 'Dağlıca şehit sayısı' yer almıyordu.
genelkurmay-daglica-aciklamasi-tsk-sehit-sayisi-kac.jpgGenelkurmay'ın Dağlıca saldırısıyla ilgili sitesine koyduğu açıklamada "06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur" denildi.

ŞEHİT SAYISI NİYE AÇIKLANMIYOR?
TSK'nın şehit sayısını açıklamamış olması kafaları karıştırdı. Yabancı haber ajansı Reuters şehit sayısını 15 olarak geçti. Buna karşılık Genelkurmay şehit sayısı konusunda suskun kalmayı tercih etti. Açıklamada şehit sayısının neden duyurulmadığına dair bir bilgi de yer almadı.

F-16 UÇAKLARI BOMBALADI
Genelkurmay açıklamasında saldırıdan hemen sonra TSK tarafından hava destekli operasyonlar başlatıldığı bildirildi. Açıklamada "Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir" denildi

GENELKURMAY AÇIKLAMASININ TAM METNİ
dağlica-terör-saldirisi-genelkurmay-sehit-sayisi.jpg
İşte TSK'nın sitesinde yer alan Dağlıca açıklamasının tam metni;

24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekâtı ile yurtdışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurtiçindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir.

Özellikle Hakkâri bölgesinde Bölücü Terör Örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlatılan operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir.

06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.

Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Bölgede operasyon devam etmekte olup müteakip gelişmeler hakkında bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.