BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu birden düşecek son rapor!

Hava durumu raporu yeni haftada şok edecek. Sıcaklıklar 7 derece birden düşecek. Özellikle İstanbul ve Ankara'da sonbahar kendini iyice hissettirecek.

Abone ol

Hava durumu raporları yeni haftada üzecek. Meteorolojiden gelen açıklamaya göre sıcaklıklar bugünden itibaren 7 derece birden düşecek. İstanbul bugün 35 derece iken 7 Eylül Pazartesi'den itibaren 7 derece birden düşecek ve sonbahar kendini hissettirmeye başlayacak. Ankara'da sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek. Güneş bir süre yüzünü gizleyecvek. Peki Bursa, Eskişehir, Afyon, İzmir, Manisa, Edirne, Balıkesir, Sivas ve Konya'da hava durumu nasıl olacak?

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşullarına gelince: İstanbul'da 35 dereceyi bulan sıcaklık Pazartesi günü 7 derece birden düşecek ve yağış görülecek. Sıcaklık Pazartesi 28, salı 26 dereceye inecek.

Ankara da açık ve çok sıcak, 34 derece. İzmir'de zayıf rüzgarla sıcak çarpması tehlikesi sürüyor, sıcaklık gölgede 37, güneşin altında ise 40 derecenin üzerinde. Bursa güneşli 37 derece. Antalya'da nem oranı tekrar artışa geçiyor. Hissedilen sıcaklık 38 dereceye çıkacak.

Marmara çok sıcak, Edirne 40, Balıkesir 38, Sakarya 36 derece. Pazartesi ise hava koşuluları birden değişecek, sıcaklık 26-27 dereceye inerken, Pazar geceye doğru Kırklareli ve Edirne'de gök gürültülü yağmur da bekleniyor.

İç Anadolu'da güneş gün boyunca görülüyor. 4 gün daha sıcaklık çok yüksek gündüz 35 dereceye yakın. Geceler ise soğuk oluyor, Sivas'ta 13, Niğde'de 15 derece. Salıya kadar yağış yok.

Ege'de öğle saatlerinde zayıflayan rüzgar ve güneşin etkisiyle hava yazın olduğu kadar bunaltıcı. Gölgede Manisa ve Denizli 39, Bodrum 37 derece, güneşin altı ise 45 dereceye yakın. Önümüzdeki Salı günü ise hava 6 derece birden serinleyecek.

Akdeniz'de nem oranı artıyor, sıcaklık sahillerde 37-38 derece hissediliyor. Isparta ise 34 derece.

Güneydoğu'da sıcaklık 35-36 derece ama Diyarbakır, Mardin çevrelerine yağmur geçişleri var.

Doğu Anadolu'da Erzurum 28, Malatya 33, Van 26 derece. Malatya-Elazığ tarafında yağış kesilecek ama Erzurum, Kars, Van, Hakkari boyunca devam edecek.

Karadeniz'de gündüz zayıf rüzgar, yüksek sıcaklık ve nem bunaltıyor. Bolu 35, Samsun 30, Trabzon 28 derece. Sadece Tokat, Artvin, Gümüşhane çevrelerinde yağış var. Hafta başı batı Karadeniz'den başlayarak sıcaklık düşecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Az bulutlu ve açık, gece saatlerinden sonra kuzeyinin parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) Kırklareli'nin kıyı ilçeleri ile İstanbul'un kuzeybatı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgar bölgenin kuzeyinde, akşam saatlerinden sonra kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BALIKESİR Az bulutlu ve açık   38
BURSA Az bulutlu ve açık   37
ÇANAKKALE Az bulutlu ve açık   34
ISTANBUL Az bulutlu ve açık, gece saatlerinden sonra kuzeyinin parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) kuzeybatı kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   32
EGE Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor
AFYONKARAHİSAR Az bulutlu, yer yer parçalı bulutlu   33
IZMIR Az bulutlu ve açık   36
DENİZLİ Az bulutlu ve açık   38
MUĞLA Az bulutlu ve açık   37
AKDENİZ Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.
ADANA Az bulutlu ve açık   37
ANTALYA Az bulutlu ve açık   31
BURDUR Az bulutlu ve açık   38
OSMANİYE Az bulutlu ve açık   37
İÇ ANADOLU Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.
ANKARA Az bulutlu ve açık   33
ESKISEHIR Az bulutlu ve açık   35
KONYA Az bulutlu ve açık   34
YOZGAT Az bulutlu ve açık   32
BATI KARADENİZ Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.
BOLU Az bulutlu ve açık   34
KASTAMONU Az bulutlu ve açık   35
SİNOP Az bulutlu ve açık   30
ZONGULDAK Az bulutlu ve açık   32
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, öğleden sonra Artvin ve Bayburt çevreleri ile Rize'nin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
ÇORUM Az bulutlu   34
GİRESUN Az bulutlu   30
SAMSUN Az bulutlu   29
TRABZON Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu   30
DOĞU ANADOLU Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bingöl, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
ELAZIĞ Parçalı ve az bulutlu   35
ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   25
MALATYA Parçalı ve az bulutlu   33
VAN Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   26
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı doğusunun yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Mardin, Siirt ve Batman çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzey ve doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
ADIYAMAN Parçalı bulutlu   37
DIYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   36
GAZIANTEP Parçalı bulutlu   36
ŞANLIURFA Parçalı bulutlu   39