BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Dağlıca'da şehit sayısı kaç? FLAŞ

Dağlıca'da düzenlenen hain saldırıyla ilgili iddialar yürek dağlıyor. Hakkari'de düzenlenen saldırıda 10'un üzerinde şehit olduğu belirtiliyor.

Abone ol

DAĞLICA'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda çok sayıda şehidin olduğu belirtiliyor. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen operasyonda iki askeri araca mayınlı saldırı düzenlendi. İddialara göre saldırıda 10'un üzerinde şehit olduğu belirtiliyor. Reuters haber ajansı ise şehit sayısını 15 olarak verdi.

Genelkurmay'dan beklenen Dağlıca açıklaması da geldi. Ancak açıklamada şehit sayısı belirtilmedi. Genelkurmay'ın Dağlıca saldırısıyla ilgili sitesine koyduğu açıklamada "06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur" denildi.

DAĞLICA SALDIRISI NE OLDU?

Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

HAVA OPERASYONU DÜZENDİ

Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

BAŞBAKAN GÜVENLİK TOPLANTISI İÇİN ANKARA’YA DÖNDÜ

Bu arada Türkiye ile Hollanda arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını Konya’da izleyen Başbakan Davutoğlu, karşılaşma süresince sık sık telefonla görüştü. Maçın son dakikalarında statdan ayrılan Başbakan Davutoğlu’nun Dağlıca’daki saldırı nedeniyle uçakla Ankara’ya giderek kurmaylarıyla Güvenlik Toplantısı gerçekleştirecek.