BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dağlıca'da askerlere mayınlı saldırı

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Tabur Komutanlığı’nda görevli askerleri hedef alan bombalı saldırıdan sonra çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar olduğu bildiriliyor.Erdoğan "Genelkurmay aşkanımızın izahatları hakikaten üzücü" dedi.

Abone ol

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Tabur Komutanlığı’nda görevli askerleri hedef alan bombalı saldırıdan sonra çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar olduğu bildiriliyor.

Hürriyet gazetesine göre daha önceden yola yerleştirilen patlayıcılar, iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlatıldı.

Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Özel birliklerin de katıldığı operasyonda PKK'lılarla sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi.

Gazete, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili olarak "Zırhlı araçlara mayınlı saldırı yapıldı Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Her şeyden önce tabi, üzüntülüyüz. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmay, Dağlıca'yla, Hakkari ile gerek Valimiz, gerekse oradaki kolordu komutanı kendileriyle görüşmeler devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice an be an alınabilir. Şu anda Sayın Başbakan'ın da Ankara'ya dönüşüyle birlikte Ankara'da bir güvenlik toplantısını yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar."

"Tabi şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor."