BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Gençlik Meclisi 10 Kasım'da Anıtkabir'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılında çeşitli anma programları düzenleyecek.

Abone ol

İSTANBUL Gençlik Meclisi'nden yapılan açıklamaya göre, "10 Kasım'da 10 Otobüsle Anıtkabir'e" sloganıyla Anıtkabir'e gidilecek. Gençler, Ankara'da eski TBMM Binası ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni de ziyaret edecek.

Gençler, İstanbul'da da İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile İstiklal Caddesi'ndeki Nostaljik Tramvay'dan vatandaşlara karanfil dağıtacak. Tramvayda Atatürk'ün sesinden çeşitli dinletiler yapılacak.

Gençlik Meclisi üyesi bir grup da 10 Kasım'da, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki törende bulunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, 1 yılda 200'den fazla etkinlikle 700 bini aşkın gence ulaştıklarını belirtti.

İstanbul'u gençlik şehri yapmak için "Gençlik Yönetişim Sistemleri"ni kurduklarını kaydeden Ağırbaş, çalışmalarının Birleşmiş Milletler'den ödül aldığını aktardı.

Samed Ağırbaş, 10 Kasım'da düzenledikleri etkinliklere tüm gençleri beklediklerini belirtti.

Bu arada, Gençlik Meclisi'nin 10 Kasım'da yapacağı etkinlikler hakkında "www.ibbgenclikmeclisi.com" sitesinden bilgi alınabilecek.