BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan o aileye bir müjde daha!

Yozgatlı 3. sınıf öğrencisine köpek hediye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, banka borcu yüzünden hapis cezası alan anne Zahide Yıldırım'ın sorununu da halletti.

Abone ol

Yozgat'ta yaralı bir köpeği tedavi ettirmek için Yozgat Devlet Hastanesi'ne götüren Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Yıldırım, bu davranışının basına yansıması üzerine geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmişti.

Külliyede Türkiye'nin tüm illerinden davetlilerin yer aldığı Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılan Ömer Faruk, o görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir köpek istemişti. Bunun üzerine Erdoğan, önceki gün aileye Bekir Bozdağ aracılığıyla terrier cinsi bir köpek göndermişti.

GECE VAKTİ SÜRPRİZ TELEFON

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, gece de sürpriz bir şekilde telefon açtığı Yıldırım ailesiyle, mutluluklarını paylaştı. Erdoğan'ın hem anne Zahide Yıldırım hem de Ömer Faruk'la konuştuğu öğrenildi. Ömer Faruk ve annesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendilerine hediye edilen köpeği çok sevdiklerini, telefonla aranmalarının da kendileri için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

BORÇ YÜZÜNDEN HAPİS

Minik Ömer Faruk, görüşmede, annesi Zahide Yıldırım'a bir akrabasının banka kredisine kefil olması nedeniyle doğan borçtan dolayı 3 ay hapis cezası verildiğini Erdoğan'a anlattı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ilgili bankanın genel müdürünü aradığı ve sorunun çözüldüğü ifade edildi.

ANNEYE BELEDİYEDE İŞ

Ayrıca anne Zahide Yıldırım'ın İŞKUR kapsamında geçici işçi olarak çalıştırılacağı, daha sonra ise Yozgat Belediyesi tarafından istihdam edileceği bildirildi. Erdoğan'la görüşmesini anlatan Ömer Faruk, "Köpeği aldığımı ve teşekkür ettiğimi söyledim. Özellikle bir sıkıntımın olup olmadığını sorması üzerine, annemin kefil olduğu borç yüzünden yaşadığımız sıkıntıyı dile getirdim. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı tarafından borç ödendi.

 Çok mutlu olduk, Allah razı olsun Cumhurbaşkanı'mızdan" dedi.