BIST 9.800
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.458,84
HABER /  GÜNCEL

Genç su elçileri Meclis'te

52 üniversite öğrencisinin katılımıyla Ulusal Genç Su Elçileri Meclisi (GençSEM) Dünya Su Günü'nde açıldı.

Abone ol

Avrupa Birliği'nce desteklenen "Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi" kapsamında 52 üniversite öğrencisinin katılımıyla Ulusal Genç Su Elçileri Meclisi (GençSEM) Dünya Su Günü'nde açıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Proje Koordinatörü Özgür Aydıncak, projede ilk olarak anne ve çocukları hedeflediklerini ve suyu son kullanıcılara daha ekonomik ve efektif kullandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'de 26 havzadan 26 kız ve 26 erkek öğrenci seçtiklerini, Avrupa Birliği Delegasyonu ile ortak kriterler oluşturduklarını aktaran Aydıncak, bu kriterler sonucunda Dünya Su Gününde GençSEM'in yönetimini şekillendirerek 8 ayrı komisyona yayacaklarını anlattı.

Komisyonların alacağı kararlar uygulanabilir hale getirildikten sonra her üniversitede hayata geçirileceğini ifade eden Aydıncak, "Projemiz aralık ayında bitiyor ama biz DSİ, TBMM, TRT, MEB olarak bu çocuklarımızı her yıl 2 defa toplayacağız. Proje bitse bile bu meclis devam edecek." diye konuştu.

Görev alan gençleri, proje kapsamında 2 günlüğüne Belçika'ya götüreceklerini dile getiren Aydıncak, "Onları Avrupa Birliği Parlamentosu Başkanı ile görüşmeye götürüyoruz. Arkadaşlarımız, AB Delegasyonu tarafından ağırlanıyor. 3 gün de Fransa'da su havzalarını ziyaret edeceğiz ki oradaki su havzaları nasıl çalışıyor diye bir baksınlar ve arkadaşlarıyla paylaşsınlar." dedi.