BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan TSK'ya afiş tepkisi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin dış politikasını eleştirerek yaşanan krizlerle ilgili hükümeti suçladı. Seçim sürecinde yapılan ziyaretin doğru olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Yıldırım'ın da bu talebi onayladığını ileri sürdü.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ve İngiltere'nin THY kararının Türkiye'nin güvenli ülke olmadığı algısını pekiştirdiğini söyledi. Londra'daki terör saldırısından üzüntü duyduklarını belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını da eleştirerek, milli olunması gerektiğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'ye konuk oldu. Kılıçdaroğlu, Habertürk TV-Bloomberg HT'nin ortak yayınında Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Ali Can Türkoğlu, Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtlıyor. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

LONDRA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

"Terör saldırılarının olmadığı bir dünyayı istiyoruz. İngiltere'de böyle bir olayın olması üzücü. Barışın egemen olduğu bir dünya diliyoruz. THY'nın uçaklarında belli elektronik cihazların yasaklanması, bunların kullanılmaması uyarısı ciddi bir uyarı. Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığı algısını pekiştiriyor. Bunu doğru bulmuyoruz. 

SURİYE POLİTİKASI

Ortadoğu ve Suriye politikası iflas etmiştir. Neresinden bakarsanız bakın tutarsız bir politikadır. PYD'ye kızarsınız. Haklısınz. Siz PYD'nin araçlarının neden Türkiye üzerinden başka bir ülkeye girmesine izin verdiniz. Bu mantıklı mıdır? Şimdi kıyameti koparıyor. İzin, veren sensin kardeşim. Dış politikada geleceği göremezsen böyle olur. 

HOLLANDA İLE YAŞANAN KRİZ

Bir ülkenin bakanı başka bir ülkeye gidiyorsa sınırdan geri çevrilmesi asla kabul edilemez. Ama dönüp kendimize şunu da sormamız lazım. 2008'de bir yasa çıktı. Bu yasada yurtdışında propaganda yapılamaz diyor. Şimdi bu kanunu bir tarafa bırakacaksınız büyükelçiliklerde propaganda yapacağım diyeceksiniz? Bu doğru değil. Türkiye iki arada bir derede kaldı. Yaptığı suç. Öbür tarafın yaptığı ise tam bir skandal diplomatik açıdan. Olan orada yaşan Türk vatandaşlarına oldu.

18 MART'TA GENELKURMAY'IN HAZIRLADIĞI AFİŞLER

(Afişlerde Atatürk fotoğrafının yer almamasıyla ilgili) Beni derinden yaraladı. Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak paydasıdır. Bu ülke için emek harcamış mücadele etmiş. Bu ülkenin insanları Kur'an'ı kendi dillerinden okusun diye Türkçe mealini yazdırmış. TBMM'yi kurmuş ve açılış gününü çocuklara armağan etmiş. Mustafa Kemal hepimizin ortak değeridir. Bunu görmezden gelmek kabul edilemez."