BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.433,22
HABER /  GÜNCEL

Gece kulüpleri testten geçti

İstanbul Boğazı’ndaki ünlü eğlence mekanları dün gece gürültü testinden geçti.

Abone ol

Denetimi bizzat İl Çevre ve Orman Müdürü yaptı. Yalıtım amaçlı perdelerin işe yaradığı görüldü.

4 Haziran'da çıkan "Çevresel Gürültünün Değerlendirleesi Ve Yönetimi Yönetmeliği" ile ilgili İstanbul Boğazı’ndaki ünlü eğlence mekanlarında dün gece gürültü testi yapıldı. Birpınar, Suada, Sortie, Reina ve 8. Sofra adlı eğlence mekanlarındaki ölçümlere bizzat İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar başkanlık etti.

Yalıtım amaçlı perdeler kullanılan Reina ve Sortie gibi eğlence mekanlarında ses değerlerinin düşük çıktığı gözlendi.

Denetimlerde, eğlence mekanlarındaki ses seviyelerinin genellikle normal değerlerde olduğu bildirildi.

Birpınar, ''Avrupa yakasından gelen gürültü, hem yakında bulunanları hem de Anadolu yakasında oturanları rahatsız ediyor. Bu sebeple çok ciddi şikayetler alıyoruz. Elimizde 100'ün üzerinde dilekçe var. Sivil toplum örgütlerinin de bize bu yönde müracaatları var. Bu şikayet trafiğini ciddiye almaya başladık'' diye konuştu.

Cezalarla ilgili soru üzerine de Birpınar, şunları kaydetti;

''Cezalar organize mekanlarda 15 bin liradan başlıyor. İkinci kez tekrarladığında 30 bin lira, daha sonra 45 bin lira oluyor. Aynı zamanda kapatma cezaları da olabiliyor. Kapatma cezaları para cezalarına endeksli değil. Biz, kurallara uyulmadığında her an süreli veya süresiz kapatma hakkına sahibiz. Bunları kanundan gelen hakkımızla uyguluyoruz. İçimizden geçen, bu mekanların kapatılması veya cezalandırılması değil. Dışardaki insanları boğmadan faaliyetlerini sürdürebilirlerse daha iyi bir noktaya gelebiliriz.''

İçerideki müziğin desibelinin kendilerini ilgilendirmediğini, ancak dışarıya taşan müziğin 5-7 veya maksimum 10 desibel olması gerektiğini anlatan Birpınar, AB'nin uyguladığı değerleri kriter olarak aldıklarını söyledi.