BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.440,57
HABER /  GÜNCEL

Gazze bu zulmü her gün yaşıyor

İHH Başkanı Yıldırım İsrail kabinesine karşı üç farklı dinden avukatla dava açacaklarını söyledi.

Abone ol

İsrail vahşetine tanık olan İnsanlık Filosu’nun mağdurları dün basın karşısına çıktı.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gaye Somuncu, Yunanistanlı Dimitris Pelonis ve İsveçli Dior Feiler’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda gemide yaşananlar bir kez daha gözler önüne serildi.  İHH Başkanı Yıldırım İsrail’de gözaltındayken yapılan sorgu sırasında İsrail askerlerinin kendisine “Dünyada beslediğimiz kalemler var” dediğini belirterek “Ben o kalemlerin, kendileriyle görüşeceğim. Ama bunu sessiz kalmak olarak algılamasınlar. Gerekirse bu isimlerin hepsini açıklayabilirim” diye konuştu.

İSRAİL’E GİDİP DAVA AÇACAĞIZ

Yakın zamanda İsrail’e vize başvurusu yapacaklarını söyleyen Yıldırım, şunları söyledi: “İsrail’e gidip orada İsrail kabinesini dava edeceğiz. Bir Yahudi, bir Müslüman ve bir Hıristiyan avukatla birlikte bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Ve bu üç avukat bizim mücadelemizi sürdürecekler. Tüm dünyada yeni yardım gemileri hazırlanıyor. En kısa zamanda tekrar yola çıkacağız.” Gaye Somuncu da “Biz orada zulmü 2 gün yaşadık, Gazeliler her gün yaşıyor. Buna artık dur denmeli” diye konuştu.

Yunan gönüllü Dimitris Pleonis ise,  “9 Türk şehidi artık bizim de şehidimiz” dedi.  Belçikalı gönüllü Dior Feiler de  Yahudiler için en büyük düşmanın İsrail’in ta kendisi olduğunu söyledi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Mavi Marmara’daki gönüllülerden Gaye Somuncuoğlu İsrail vahşetini gözyaşları içinde anlattı.