BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te gurme eğitimi

GAZİANTEP'te turist rehberleri gurme ve gastronomi uzmanlığı semineri verildi

Abone ol

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Rehberler Odası işbirliği ile planlanan “Turist Rehberleri Gurme ve Gastronomi Uzmanlığı Semineri” bölgedeki diğer illeri de kapsayarak uygulamaya geçti.

Gaziantep, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş ve Malatya illerini kapsayan, Gurme ve Gastronomi Uzmanlığı Seminerine, başta Gaziantep Rehberler Odası Yönetim Kurulu olmak üzere İstanbul, İzmir, Çanakkale, Trabzon, Antalya, Nevşehir, Aydın, Hatay’dan katılan 42 kişilik profesyonel turist rehberi Gaziantep’te seminere katıldı. Dünyada şehir adıyla anılan tek mutfak olan ‘Antep Mutfağı'nın tanıtımı ile başlayan seminerin, uygulama mutfağı MUSEM oldu. Gaziantep mutfağından seçilen örneklerin yapımını izleyen rehberler, kendileri de üretim sürecine katılarak deneyimlerini paylaştı.

Seminere katılan rehberler ayrıca Gaziantep'in tarihi ve kültürel zenginlikleri başta olmak üzere Zeugma Mozaik Müzesi ve Zeugma Antik kenti kazı alanı, müzeleri, bakırcılar çarşısı, almacı pazarı, hayvanat bahçesi ve erikçe ormanını da gezme fırsatı buldular.