BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  GÜNCEL

Fuat Avni operasyonu nasıl yakalandı?

Fuat Avni yakalanırken kimdir sorusu da yanıt buldu. Peki Fuat Avni nasıl yakalandı kripto cemaatçi olan Akif Mustafa Koçyiğit nasıl ifşa oldu.

Abone ol

ANKARA'daki Başbakanlık Ek Binasındaki Fuat Avni operasyonu gece 03.00'da İstanbul emniyeti tarafından düzenlendi. Fuat Avni'nin Başbakanlık Veri Toplama Merkezi'nin İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit olduğunu tespit eden emniyet onu makamında ele geçirdi. 

MİT ve emniyet 17 ve 25 Aralık süresince aktif rol üstlenen Fuat Avni'yi uzun süredir arıyordu.

Kripto cemaatçi olan Futa Avni'nin izini bir türlü bulunamadı. Zira yurt dışından mesajları atıyor görünüyordu ve twitterdaki mail adresleri de sahteydi.

AKİF MUSTAFA KOÇYİĞİT FUAT AVNİ ÇIKTI

Kimliği merak konusu olan Fuat Avni devletin düzenleyeceği tüm operasyonları daha olmadan haber veriyordu. Haliyle de çok önemli bir makamda olduğu tahmin ediliyordu. 

Darbe girişimi sürecinde cemaatin TSK'daki elemanları gibi Fuat Avni de ifşa oldu. Darbenin başarılı olacağını düşünüp kendilerine çok güvendiklerinden olsa gerek tedbiri elden bıraktılar. Bu da yakalanmalarını sağladı.

PEKİ OPERASYON NASIL YAPILDI?

Bu noktada ilginç bir durum var. Ankara'da düzenlenen operasyonu İstanbul emniyeti yaptı. Bu da bilgi sızıntısını önlemek için alınan bir önlemdi.

Operasyon dün gece saat 03.00'da gerçekleşti ve Akif Mustafa Koçyiğit’e (Fuat Avni) makamında yakalandı.

FUAT AVNİ  KİM?

Fuat Avni'nin kimliği de nihayet belli oldu. Bu kişi Başbakanlık Veri Toplama Merkezi'nin İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit .

Bilişimin en önemli noktasında bulunan Akif Mustafa Koçyiğit’in, İstihbarat Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi’nde yer alan 9 kişilik uzman bir mühendis kadrosuyla çalıştığı öğrenildi. Fuat Avni’ye (Akif Mustafa Koçyiğit) yapılan operasyonla birlikte bu 9 bilgisayar mühendisi de gözaltına alındı. akif mustafa koçyiğit fuat avni

KRİPTO PARALELCİLER

Fuat Avni ve ekibi kripto cemaatçi olarak niteleniyorlar. Bugüne kadar cemaatle olan hiçbir bağlantıları keşfedilemedi. Gözaltına alınan 9 bilgisayar mühendisi İstihbarat Daire Başkanlığı’ndaki tüm arşiv, veri deposu, digital akışı anlık olarak başlarındaki Akif Mustafa Koçyiğit’e (Fuat Avni) ulaştırıyordu.

Akif Mustafa Koçyiğit’in ayrıca Başbakanlık Sektörel izleme biriminde uzman olduğu da öğrenildi.

TİB'DEKİ VERİLER DE FUAT AVNİ'YE GELİYORDU

Akif Mustafa Koçyiğit o kadar kritik bir yere yerleşmişti ki TİB'deki tüm verilerin akışını da ele geçirmişti. TİB üst makamlarından habersiz olarak oradaki ekibi verileri Akif Mustafa Koçyiğit’e (Fuat Avni) aktarıyordu. Akif Mustafa Koçyiğit de (Fuat Avni) topladığı tüm verileri yurt dışına yolluyordu. Toplanan o bilgilerde twittera yurt dışından girilerek digital izleri örtbas ediliyordu.