BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Akın İpek darbeyi duyunca fena kıvırdı mesaja bakın!

Fethullah Gülen'in işadamlarından Akın İpek darbe girişimini duyunca fena dönüş yaptı. Akın İpek attığı mesajda Paralel yapıya lanet okudu.

Abone ol

İpek Koza grubunun sahibi olan Akın İpek cemaatin kasası olarak niteleniyordu. Şirketi kayyuma devredilen İpek, tutuklama kararı çıkınca yurt dışına kaçmıştı.

Akın İpek darbe girişimini duyunca beklenmedik bir tutum sergiledi. Twitterdaki hesabından bir mesaj yayınlayarak "darbeyi yapana da yaptırana da lanet olsun' dedi.

DEVLETE DÖNDÜ CEMAATİ VURDU

Asıl bomba ise Paralel Yapı ile ilgili sözleriydi. Bugüne kadar cemaate biatını gizlemeyen Akın İpek, mesajının son cümlesinde "Bütün paralelcilerin canı cehenneme' dedi.

İşte Akın İpek'in yayınladığı o mesaj;

GÜLEN'İN BİR GÜLÜŞÜNE SERVETİMİ VERİRİM...

Cemaatin elinde olduğu dönemde Zaman Gazetesi'nin yazarı Ahmet Kurucan bir yazı kaleme almıştı. O yazı Akın İpek'in Fethullah Gülen'e olan bağlılığının boyutunu anlatıyordu.

Akın İpek cemaatle hükümet arasında ilk kavga patlak verdiğinde madenine kilit vurulunca "Hocaefendi’nin bir gülüşüne bütün malımı feda ederim." demiş.

Kanaltürk ve Bugün gazetesinin de sahibi olan Akın İpek altın madenleri ve Koza İpek grubuna el konulduğunda İngiltere'de bulunuyordu. Akın İpek kaçmadığını döneceği söylemişti. Ancak bir türlü dönmedi.