BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15
HABER /  MEDYA

Fuat Avni fena atladı

Devletin içindeki her şeyden haberi olan Fuat Avni, nasıl oldu da Ekrem Dumanlı'nın istifasını atladı? Gazeteci Nuh Albayrak yazdı.

Abone ol

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin Ekrem Dumanlı'nın istifasını önceden neden duyuramadı? İlginç ayrıntıyı gündeme getiren ise Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, oldu.

Devlet içinden olay iddialar ve bilgiler paylaşan Avni'nin son dönemdeki performans kaybı merak konusu oldu. Hükümet-cemaat kavgasının ardından ortaya çıkan ve bugüne kadar kim olduğu halen tespit edilemeyen Fuat Avni deprem etkisi yapan istifayı nasıl atladı?

DUMANLI NİYE İSTİFA ETTİ?

"Fuatavni’ye ne oldu?" başlıklı bugünkü köşesinde Albayrak, Dumanlı'nın Zaman gazetesinden istifa etmesini ve Fuat Avni'yi yazdı. Cemaat medyasının tutum değişikliğine gitmediğini bunun talimatlı nöbet değişimi olduğu görüşünün ağırlık kazandığını yazan Albayrak, istifayla ilgili ilginç bir ayrıntıyı köşesinde paylaştı:

"YANI BAŞINDAKİ DEPREMİ DUYAMADI"

"Beni asıl şaşırtan Ekrem Dumanlı’nın bu ‘istifa’sıyla, meşhur Fuatavni’lerine de çalım atması oldu.

"Aralarının limoni olmasından mıdır, yoksa Fuatavni’nin hipermetrop hastalığına yakalanmasından mıdır bilmiyorum, burnunun dibindeki bu önemli değişikliği ruhu bile duymadı!..

İçinde bulunduğu yapının en kritik noktasında bu kadar önemli bir değişikliğin vuku bulduğu sıralarda, sahibinin ‘Twitter fenomeni’ yine otomatiğe bağlamış, tiran şarkıları söylüyordu...

Hani diyorum ki, “devletin en ücra köşelerinde kıpırdayan karıncalardan dahi haberi olan” bu ‘dahi’, nasıl oldu da yanı başındaki bu depremi duyamadı!

Fuatavni’ye ne oldu?

Yoksa performans kaybetmeye mi başladı?..

Bakalım yeni depremleri hissedebilecek mi..."

CIA CASUSU MU?

Fuat Avni'nin kim olduğuna dair speklüyasyolar bitmek bilmiyor. Zaman yazarı Lale Kemal Eylül ayındaki yazısında "Fuat Avni'nin, Amerikan casusluk örgütü CIA kaynaklı olduğuna dair artan biçimde dış kaynaklı bilgiler almaya başladım." diye yazmıştı.

GÜLTEKİN AVCI OLDUĞU SÖYLENMİŞTİ AMA

Kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasına ilişkin tutuklanan Eski cumhuriyet savcısı ve Bugün yazarı avukat Gültekin Avcı'nın Fuat Avni olduğu iddiası sosyal medyayı sallamıştı.  Avcı'nın 21 Eylül'de tutuklandığı günden sonra uzun bir süre tweet atmaması kafaları karıştırmıştı. Gizemli hesaptan 2 Ekim sonrası yeniden tweetler atılmaya başlandı.

'CEMAATİN İSTİHBARAT ÖRGÜTÜNÜN ADIDIR'

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, 1 yıl önceki Fuat Avni'yle ilgili istihbarat uzmanı Cahit Dilek'in açıklamalarını köşesine taşımıştı. Dilek'in Fuat Avni'nin kim olduğu yönündeki soruya böyle yanıt vermişti:

"Fuat Avni'nin kim olduğunu soranlar, çok saf olanlar dışında, Fuat Avni'nin bir kişi değil, bir örgüt olduğunu bilmektedirler. Diğer bir ifade ile Fuat Avni, Gülen cemaatinin 'istihbarat örgütü'nün adıdır.

Bu 'örgüt'ün iki kanadı olduğu anlaşılmaktadır. Birinci kanadı AKP içinde derine gömülmüş ve AKP - Cemaat ilişkilerinin en iyi olduğu günlerde de bu günleri düşünerek Gülen cemaatine yakınlığı dışa vurmamış AKP'nin beynine yakın politikacılar ve bürokratlar oluşturmaktadır.

Diğer kanadı ise güvenlik bürokrasisi içinde Gülen cemaatinin en güçlü olduğu dönemlerde dahi kimliklerini dışa vurmayan polis / istihbaratçı / askerler teşkil etmektedir. Fuat Avni örgütün gücünü hâlâ koruduğunu son operasyonu haber vererek ortaya koymuştur...."

HÜSEYİN GÜLERCE'DEN DUMANLI TWEETLERİ