BIST 8.796
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.238,07
HABER /  GÜNCEL

Fuat Avni efsanesi çöktü

Emniyet içindeki paralel yapı operasyonlarını önceden haber vermesiyle bilinen Twitter fenomeni Fuat Avni'ni havası söndü.

Abone ol

Devlet içinden sızdırdığı gizli bilgilerle ünlenen Twetter fenomeni Fuat Avni'nin bilgi akışı hemen hemen durdu.

81 ilde Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) personelinin görevden alınması sonrası son iki operasyonu Fuat Avni, önceden haber veremedi.

SON İKİ OPERASYONU ÖNCEDEN DUYURAMADI

Paralel yapının devlet içine sızmış üyelerinin sızdırdığı bilgilerle twetler atan Fuat Avni kod adlı kullanıcı son 2 operasyonu önceden duyuramadı.

Önceki hafta attığı twette “Bütün illerde UYAP’taki tüm sorumlular, % 100 güvenilir partili isimlerle değiştirildi” diye yazan Fuat Avni, UYAP personeli değiştikten sonra yapılan 34 istihbaratçı polis operasyonunu önceden bilememişti.

Gazeteci, siyasetçi, iş dünyası ve bürokratlardan oluşan 48 kişiyi terör ve suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle, sahte isimlerle ‘usulsüz’ dinledikleri iddiasıyla 34 istihbaratçı polise gözaltı kararı alınmıştı.

Polisler kendi aralarında ve savcılıkla dijital olarak yazışma yapmadı. Emniyetle savcılık arasında evrak, özel kuryeyle taşındı. Böylece operasyon bilgileri çok küçük bir grup arasında paylaşılmış oldu.

"Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, dönemin il emniyet müdürü, eski emniyet müdürleri, mütevelli heyeti üyesi ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 66 kişinin mahkeme kararıyla gözaltına alınmaları amacıyla Konya merkezli 19 ilde operasyon başlatılmıştı.

Önceki paylaşımlarında nokta bilgiler veren Fuat Avni’nin son twetlerinde bilgiden çok yorum yapması da bu bilgiyi teyit etmiş oldu.

UYAP NEDİR?

Savcılık ve mahkemelerin soruşturma ve gözaltı süreçleriyle ilgili tüm çalışmalar UYAP sistemine girilerek yapılıyor. Mahkeme ve savcılıklar, şüpheliler ile ilgili arama, yakalama, gözaltı, elkoyma gibi kararları operasyon öncesi UYAP'a giriyor. Adli ve İdari Yargı'yla ilgili yürütülen soruşturmalarla ilgili bilgilerin sisteme girişi ise 81 ilde görevli UYAP personeli tarafından yapılıyor. UYAP'a, güvenlik gerekçesiyle sadece yönetici şifresi olan görevliler girebiliyor.