BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Firari için özel ekip kuruldu

Kandıra F Tipi Cezaevi’nden firar eden, sanığın yakalanması için İçişleri Bakanı’nın talimatıyla 5 kişilik özel ekip kurulduğu belirtildi.

Abone ol

Kandıra F Tipi Cezaevi’nden firar eden, İstanbul 12 ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerine yönelik saldırıda bulunacağını söylediği belirtilen sanığın yakalanması için İçişleri Bakanı’nın talimatıyla 5 kişilik özel ekip kurulduğu belirtildi.

Sanık Mükail Zor, 4 Kasım 2012 tarihinde cezaevinden firar etmişti. Kandıra Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nden firar eden ve 19 ayrı suçtan yargılanan Zor, yaklaşık 2.5 aydır hala bulunamadı.

Zor ile aynı koğuşta yatan ve Türkiye’nin seri katillerinden biri olduğu belirtilen Durmuş Anuçin, Zor’un firarının ardından savcılığa ifade verdi. Anuçin, ifadesinde Mükail Zor’un kendisine İstanbul 12 ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerine öldüreceğini söylediğini belirtti.

Zor'un hala yakalanamaması üzerine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin devreye girdi. Şahin'in söz konusu şahsın bir an önce yakalanması için daha sıkı bir çalışma yapılmasını istediği kaydedildi. Şahin’in talimatıyla emniyet içinde 5 kişiden oluşan uzman polis ekibi kuruldu.

1984 doğumlu olan Mükail Zor hakkında, cinayet ve adam kaçırma gibi 19 ayrı suçtan dava açıldı. İstanbul 12. ve 13. Ağır Ceza Mahkemeleri’nde yargılandı. Müebbet hapis ve toplam 57 yıl ceza aldı. Karar temyize gitti. Ancak bu sırada firar eden Zor, her yerde aranıyor.