BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,91
HABER /  GÜNCEL

Filatelistler için en doğru adres PTT

Filateliye büyük değer veren PTT A.Ş., abonelik hizmetleriyle pek çok filateliste çeşitli kolaylıklar sunuyor.

Abone ol

Pul biriktirmek en keyifli uğraşlardan biri. Dünyada milyonlarca pul koleksiyoncusu, yani filatelist bulunuyor. Filatelistler pulun yanı sıra ilkgün zarfı, özel gün zarfı, özel tarih damgalı zarf, posta kartı ve mektupla ilgili diğer malzemeleri de biriktirebiliyor.

PTT A.Ş., Türkiye’de pul tedavüle sunan yegane kurum. Ülkemizin pulları yalnızca Türkiye’de değil, yabancı ülkelerde de oldukça ilgi görüyor. Filateliye büyük değer veren PTT A.Ş., abonelik hizmetleriyle pek çok filateliste çeşitli kolaylıklar sunuyor.

PTT’nin filateli abonesi olmak için Filateli Servisi’ne minimum 25 TL yatırmak gerekiyor. Bu para bir giriş ücreti olmamakla birlikte yalnızca sonraki siparişleriniz için kullanılıyor. Servisin banka hesap numarası veya Posta Çeki Hesabı’na ad-soyad belirtilerek ücret yatırılmasının ardından abone formunun doldurularak imzalanması ve servise iletilmesi gerekiyor. Bu form e-mail, faks veya posta yoluyla gönderilebiliyor. Başvuru formunda anma pulu, sürekli pul, resmî pul, portföy, ilkgün zarfı, özel gün zarfı ve özel tarih damgalı zarflar ayrı ayrı talep edilebiliyor. Başvuru formunun servise ulaşmasının ardından başvuran kişiye bir abone numarası veriliyor ve abonelik işlemi tamamlanmış oluyor.

Filatelistler eğer isterlerse PTT’nin Yıllık Pul Poşeti aboneliğine de başvurabilirler. Bu durumda müşterinin adresine o yıl özel günler için basılan tüm pullardan birer adet tek seferde gönderiliyor. Bu hizmetle aynı zamanda o yıl içinde çıkan pulların tamamı takip eden yılda satın alınabiliyor. PTT, talep edilmesi halinde büyüteç, pul maşası, pul albümü, pul dizme bandı gibi filatelik ürünleri de belli bir ücret karşılığında müşterilerine sağlıyor.

Abonelik haricinde www.filateli.gov.tr adresi üzerinden ;  Ios ve Android uygulama marketlerinden indirilebilecek PTT Filateli uygulaması kullanılarak bütün Filatelik ürünler satın alınabilir.
Filateli aboneliği için ihtiyaç duyulabilecek abone formu ve banka hesap numaraları ilgili siteden indirilebilir.

ptt