BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Feryat figan savcı arıyor

Olay kitap gündemi salladı!.. CHP kanadından Kemal Anadol feryat etti ve Hanefi Avcı'nın sesine ses oldu!..

Abone ol

Hanefi Avcı bir kitap yazdı ortalık karıştı!.. Kitaptaki iddialar siyasi partilere polemik malzemesi oldu. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, kitapla ilgili yaptığı açıklamada hem Hanefi Avcı'ya destek çıktı, hem de feryat figan savcıları göreve çağırdı!..

Anadol, Avcı'nın yazdığı ''Haliç'te Yaşayan Simonlar'' adlı kitaptaki iddialarla ilgili neden soruşturma açılmadığını sordu. Anadol, ''Bu memlekette Cumhuriyetin Savcısı yok mu?" diye feryat etti. 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAHİM BİR İDDİA İLE KARŞI KARŞIYA

Anadol, düzenlediği basın toplantısında, kitaptan, ''yargı ve emniyetteki cemaat örgütlenmesine'' ilişkin bölümler okudu. Çok vahim bir durumun söz konusu olduğunu belirten Anadol, ''Avcı, 'siz karşınızdakini devletin savcısı, polisi, hakimi sanıyorsunuz oysa onlar cemaatin polisi, savcısı, hakimi' diyor. Türkiye Cumhuriyeti adalet tarihi bu kadar vahim bir iddia ile karşı karşıya gelmemiştir'' diye konuştu. 

TAKUNYALI FAŞİZM 

Basının sorularını da yanıtlayan Anadol, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili görüntülerin sahibini henüz öğrenemediklerini, görüntüleri ''cemaatin'' internete vermiş olabileceğini belirtti.

Avcı'nın iddialarının yok sayılamayacağını belirten Anadol, ''Bu referandumda evet oyu çıkarsa, bu ülkenin gideceği yön takunyalı faşizm rejimidir'' görüşünü dile getirdi.

TEVİL YOLUYLA KABUL

Kemal Anadol, ''PKK ile görüşme'' iddialarına ilişkin bir soru üzerine de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''tevil yoluyla ikrar''da bulunduğunu savundu ve sözlerini şöyle sürdürdü;

''Yani, argo tabirle kıvırtarak doğrulama anlamına gelir. Doğrudan doğruya Apo'yu Cemil Çiçek veya bir başka bakan ziyaret ederek, görüşme olmaz. Ama görüşme, temaslar doğrulanıyor. Sayın Başbakanın telaşı bunun deşifre edilmesinde. Kılıçdaroğlu'na söylediği aynen kendisi için geçerli: Freni patlamış kamyon gibi gidiyor. Evet oyunu çıkarmak için şeytanla bile masaya oturacak bir başbakan ile karşı karşıyayız''